• DOLAR 32.507
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2423.52
  • ...
İşyerlerin Önünden Lağım Suyu Akıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Seyrantepe mevkiinde bulunan 5 bakkallar esnafı, 7 aydır işyerlerinin önünden lağım suyu aktığı, tüm müracaatlarına rağmen sorunun çözülemediğini söylediler. Açıktan akan ve işyerlerinin tam önünden geçen lağım suyunun çevreye pis koku yaydığını ifade eden 5 bakkallar esnafı, salgın hastalıkların baş göstermesinden endişe ediyorlar.^
 
Kokudan Geçilmiyor
Duruma tepki gösteren esnaf Nihat Harcı, Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün Seyrantepe Köprülü kavşağa trilyonlarca lira harcandığını belirterek ancak altyapının çok kötü olduğunu söyledi. Harcı, "7 aydan beri bu lağım suyu işyerlerimizin önünden akıyor. Durumu birçok defa DİSKİ`ye bildirdik, ancak karayollarından izin almadıkları için çalışmanın yapamayacaklarını ifade ediyorlar. Önümüz yazdır, şuan bile kokudan geçilmiyor. Yetkililer, bu sorunuzu bir el atsınlar" dedi.
 
Bu Suyun İçinde Nasıl Namaz Kılalım
Sabri Pamuk adlı esnaf ise şunları söyledi; "7-8 aydır bu su özerimize akıyor. Biz esnaflar hepimiz namaz kılıyoruz. Bu suyun içinde bizler nasıl namaz kılalım. Köprülü kavşağı bir buçuk yıldır bitmiş, ama altyapısı her gün patlıyor. Meyvelerimiz, sebzelerimiz bu pisliğin içindedir. Büyüklerimiz gelsin bu işi çözsünler. DİSKİ`ye dilekçe verdik, bizzat yüz yüze ile görüşüp derdimizi anlattık, ama şuana kadar bir sonuç alamadık."
 
Durumu Valiye Bildirdik; Ama…
İhsan Arcan adlı esnaf da Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ın buraya yaptığı ziyaret sırasında durumu izah ettiğini ifade ederek, vali beyin de Karayollarındaki bir yetkili ile görüştüğünü söyledi. Esnaf ve halkın durumdan rahatsız olduğunu belirten Arcan, bu sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Arcan, "Ben defalarca valilik çağrı merkezini aradım. Vatandaşlar bu sıkıntıları çekmek zorunda değil. Yetkililer buna bir el atasınlar" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir