• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Başbakan Yardımcısı Akdağ roket düşen evlerde incelemede bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kilis'e gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Suriye'nin Afrin kentinden PKK mevzilerinden kent merkezine atılan roketlerin düştüğü evlerde incelemelerde bulundu.

Suriye'nin Afrin kentinde bulunan PKK mevzilerinden atılan 4 roket mermisi Kilis'e düştü. Ekrem Çetin Mahallesi'nde dün saat 02.00 civarında Suriye tarafından atılan roketler, 2 ev 2 iş yerine isabet etti.

Yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Bunlar insanlık suçu işleyen zalimler. İşte bugün Kilis'te de bunun örneğini görüyoruz. Buralarda masum insanlar yaşıyor. Günlük hayatlarını yaşayan çocuklar, kadınlar, gençler ve yaşlılar var. Burada sanki savaş olmuş gibi bir yıkım görüyoruz. Bu zulme dur demek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Fransa'nın BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırmasına da değinen Akdağ, "Hem Fransa hem BM Güvenlik Konseyi burayı görmeli. Kilis'te ve Reyhanlı'da yapılan saldırıları ve bu zulmü görmelidir. Biz bu zulmü durdurmak için bir hareket yapıyoruz. Uluslararası hukuktan aldığımız hakları da biz bu anlamda kullanmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kilis'e yapılan roket saldırılarını da değerlendiren Akdağ, "Gerçekten Kilis halkı kendisine layık olanı yapıyor. Tıpkı Suriye'den gelen misafirlere büyük bir şefkatle kucağına açtığı gibi, bu saldırılara karşı metanetle dimdik ayakta durmasını başarmış bir şehirdir." şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-Bahattin Coşkunkan-İLKHA) 





























Bu haberler de ilginizi çekebilir