• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...

Yapımı devam Erciş içme suyu temini projesinin ilerleme ve bilgilendirme toplantısı Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığında yapıldı.

Toplantı, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Abdulvehap Gezgen, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Emre Eşme, Çevre ve Şehircilik Başkanlığı AB Yatırım Dairesi Başkanı İsmail Raci Bayer, Deniz Bank yetkilileri, projenin müşavir ve yüklenici firmanın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Uzun vadeli olarak yapımı planlanan projede Erçiş ilçesinin alt yapı sorununun tamamen bitirileceğini belirtilerek, 2040 yılı düşünülerek yapılan proje şu an itibariyle fiziki çalışmaların sonuna gelmiş durumda olduğu, projenin tamamlanmasıyla birlikte günde 35 bin 860 metreküp suyun arıtılacağı ve 135 bin kişiye yetecek seviyede su temin edileceği belirtildi.

Nisan ayı itibariyle Erciş halkının daha sağlıklı ve temiz su içeceği belirtilerek, projenin tüm etaplarının nisan ayına kadar tamamen bitirilerek içme suyu arıtma tesisinin devreye alınacağı açıklandı. (İLKHA)