• DOLAR 32.538
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2421.71
  • ...
Bingöl`de kapanan köy yollarını açma çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de kar yağışından dolayı kapanan 278 köy yolundan 261'i ulaşıma açılırken, kapalı 17 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Öte yandan kar temizleme çalışması sırasında bir iş makinesi devrildi.

Bingöl İl özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Kayaokay,  il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 278 köy yolundan 261 köy yolunun bugün itibarıyla ulaşıma açıldığını belirterek, geriye kalan 17 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Kayaokay,  karla mücadele ekiplerinin zamam zaman tehlikeli anlar yaşadığını belirterek, "Dün merkeze bağlı Yelesen köyü yolunda çalışan karla mücadele ekiplerimizden kepçeyi kullanan bir arkadaşımız kaza geçirdi, kullandığı kepçe devrildi. Allah'a şükür arkadaşımızın sağlık durumu iyi. Kendisine bir şey olmadı. Devrilen iş makinesinin yerinden kaldırılma çalışması devam ediyor. Kardan dolayı kapalı olan köy yollarımızın ulaşıma açılması için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Devrilen elektrik direkleri nedeniyle 4 gündür bazı köylere elektrik verilemiyor

Bingöl'de yoğun kar yağışı, kırsal kesimde hayatı olumsuz etkilerken, kar kalınlığının, yüksek kesimlerde bir metreye ulaşırken, kırsalda fırtına ve tipiden dolayı devrilen elektrik direkleri nedeniyle bazı köylere 4 gündür elektrik verilemiyor. Elektriğe bağlı olarak da içme suyu sıkıntısının yaşandığı ifade edildi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir