• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Yemen`de insani krize çözüm arayışları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan'da dün düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na başkanlık eden Cubeyr, burada yaptığı konuşmada, "Suudi Arabistan ve koalisyona bağlı ülkeler Yemen'de kapsamlı insani yardım çalışmaları başlatmaya hazırlanıyor." dedi.

Yardımların Birleşmiş Milletler ve Yemen'de insani yardım çalışmaları yürüten uluslararası kuruluşlara mali destek sağlama şeklinde olacağını belirten Cubeyr, ülkeye kara ve hava ulaşımına imkân sağlayan yeni giriş noktaları açılacağını vurguladı.

Cubeyr hazırlanan plan hakkında "Yemen'in Kızıldeniz ve Arap Körfezi'ndeki limanlarında insani yardımlar ve ticari malların artırımına imkân sağlayacak, iyileştirme ve kapasite artırımı şeklinde çalışmalar yapılacak." ifadelerini kullandı. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, ülkesinin savaşın başından bu yana, insani yardım, kalkınma ve hükümete verilen mali destek olarak Yemen'e 10,2 milyar dolarlık yardımda bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Suudi Arabistan'ın Şarkulevsat gazetesinin haberinde, Suudi Arabistan ve koalisyon ülkelerinin Yemen'e insani yardım için 1,5 milyar dolar destek sağlayacağı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler dün yaptığı acil çağrıda insani kriz yaşayan Yemen'de yardımların temini için 3 milyar dolara ihtiyaç olduğunu duyurmuştu. Yemen'deki 27,6 milyonluk nüfusun yüzde 75'i hayatlarını devam ettirebilmek için insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir