• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
TEİAŞ 20 avukat alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 20 avukat istihdam edileceğini duyurdu.

Resmi Gazete'nin Çeşitli ilanlar kısmında yayımlanan duyuruya göre, TEİAŞ'ın merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere "Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Sınav ve Atama Yönetmeliği" hükümleri çerçevesinde boş bulunan 20 adet avukat pozisyonuna 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında atama yapılmak üzere sözlü sınavla avukat alımı yapılacak.

Buna göre, Merkez teşkilatı/hukuk müşavirliğinde 3, İstanbul Davutpaşa'da bir,  Adapazarı'nda bir, Kütahya'da bir, Konya'da bir, Samsun'da bir, Kayseri'de bir, Gaziantep'te bir, Elazığ'da 2, Trabzon'da bir, Erzurum'da bir, Van'da 3, Antalya'da bir, Denizli'de bir ve Kastamonu'da bir avukat alınacak.

Sınav Komisyonu başvuruda bulunan adayların tamamını eleme tasarrufuna sahip olacak

Adaylar, atama yapılacak birimlerden yalnızca birine başvurabilecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların atama işlemleri iptal edilecek. Sınav Komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde başvuruda bulunan adayların tamamını eleme tasarrufuna sahip olacak.

Sözlü sınavda başarılı olarak, atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personel Yönetmeliğine göre en az 2 yıl çalışmaları gerekecek.  

Başvuru şartları

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi 9 Şubat olacak ve adaylarda şu şartlar aranacak:

"Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak. Görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamak. Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak. Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak. Başvuru tarihinin son günü itibariyle staj süresi hariç en az 2 yıl süre ile fiilen avukatlık yapmış olmak. KPSS (B) Grubu kadrolar için yapılan 22 Mayıs 2016 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak. Merkez teşkilatına ataması yapılacak 3 (üç) Avukat için son başvuru tarihi itibariyle geçerliliğe sahip Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (B) düzeyinde puan almak veya ÖSYM Başkanlığınca eş değerliği kabul edilen sınavlardan buna denk puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak.

Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığından veya Teşekkülün internet sayfasından temin edecekleri sınav başvuru formunu doldurarak istenen belgeleri ekleyecek.

Sınavın yeri, tarihi, şekli, konuları ile değerlendirme ve sonuçlara ilişkin bilgiye resmi Gazete'nin ilanlar kısmında ulaşılabilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir