• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Özgür Gündem`e Sahip Çıktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Özgür Gündem” adlı sözde gazeteye, terör örgütleri PKK ve KCK`ya yönelik operasyonlar kapsamında mahkeme kararıyla 1 ay süreyle kapatma cezası verilmişti.

Taraf, Birgün, Aydınlık gibi gazeteler, Özgür Gündem`in susturulmak istendiğini ileri sürerek, kapatma kararına tepki gösteriyor; diğer gazete ve televizyon kanallarını “sansüre seyirci kalmakla” suçluyordu.

MEMECAN BAŞKAN; DUMANLI İLE KARAALİOĞLU YARDIMCISI

Karikatürist (Sabah) Salih Memecan`ın Başkan; Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu`nun Başkan Yardımcısı olduğu Medya Derneği, bir açıklama ile Özgür Gündem`e sahip çıktı.

“ŞİDDETİ DOĞRUDAN TEŞVİK ETMEYEN HABER?”

Açıklamada Özgür Gündem`in kapatılmasına tepki gösterilerek “Şiddeti doğrudan teşvik etmeyen haber ve yorumlar fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir” denildi.

Çalık Holding`den Serhat Albayrak, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin`in de yönetiminde bulunduğu Medya Derneği`nden yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Özgür Gündem Gazetesi hakkında haber, yorum ve fotoğraflarla “örgüt propagandası” yapıldığı iddiasıyla 1 ay kapatma kararı vermiştir.

Bu karar basın özgürlüğü aleyhine ağır bir karardır. Şiddeti doğrudan teşvik etmeyen haber ve yorumlar fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir.

Türk Ceza Kanunu`nun ve Terörle Mücadele Yasası`nın daha demokratik ifadelerle yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.”

ETİK KİTAPÇIĞINDA ETİKSİZLİK

Medya Derneği geçtiğimiz aylarda da bastırdığı "Etik Kitapçığı"nda “Türk Gazeteci” demekten kaçınarak, büyük bir etiksizlik örneği sergilemişti. Dernek tarafından hazırlanılarak, bastırılan kitapçığın ismi “Türkiyeli Gazeteciler İçin Etik İlkeler”. Kitapçığın “Giriş” bölümünde de,“Türk gazeteciler”den “Biz Türkiyeli gazeteciler” diye söz ediliyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir