• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Şanlıurfa`da 2`nci Olağan Kongre yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, Şanlıurfa 2'nci Olağan Kongresi'ni Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda Celalettin Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, sinevizyon gösterimi ile devam etti. Kongrede yapılan yoklamanın ardından, Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divanın oluşmasının ardından faaliyet ve mali raporları okundu.

Okunan raporların ardından katılımcılara hitap eden HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, bir seferberlik ilan ederek, tekrardan insanlara gideceklerini ve bir medeniyet projesi olan HÜDA PAR'ın parti programını insanlara ulaştıracaklarını söyledi.

"Bizler bir dava partisiyiz bu böyle bilinmeli ve böyle anlaşılmalıdır"

Yalçın, "Gün geçtikçe sorumluluğumuz artacak, yükümüzde o oranda artacaktır. İkinci 5 yıla bugün itibariyle girmiş bulunuyoruz. Bu yeni dönemde sesimizi duyan insanlara tekrar gideceğiz. Çünkü her söylenen duyuldu sanmasın, her duyulan da anlaşıldı sanmasın. Biz halkımıza sesimizi duyurduk ama halkımızın gerçek anlamda HÜDA PAR'ın davasını anladığını zannetmiyorum. Onun için bir seferberlik ilan ederek, tekrardan insanlara gideceğiz ve bir medeniyet projesi olan HÜDA PAR'ın parti programını götüreceğiz. Partinin ilkelerini, amacını, hedeflerini ve projelerini, insanlara tek tek anlatmalıyız. Çünkü insanlar, bilmediği şeyin düşmanı olur. İyi bir yönetici insanların gönlünü fethedendir. Hedefimiz insanların gönlünü fethetmek olmalıdır. Partimizin medeniyet projesinin tüm halkımıza götürelim ki hem dünya hem ahiret hayatlarının kurtuluşuna vesile olalım. Bu da bizim için en büyük şeref olacaktır. Çünkü bizim meselemiz, bir parti davası değildir. Bizler bir dava partisiyiz. Bu böyle bilinmeli ve böyle anlaşılmalıdır. Eğer bizler aşkımızı ve sevdamızı kaybetmez; ihlasla, azimle ve gayretle çalışmaya devam edersek, ben inanıyorum ki üçüncü 5 yılda da Rabbimiz bizleri muvaffak edecektir." dedi.

"Bu halkın HÜDA PAR'a, HÜDA PAR'ın da bu halkın desteğine ihtiyacı vardır" 

İslam ümmeti başta olmak üzere, insanlık âleminin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Yalçın, "Hak, hukuk ve adalet kavramının yek u yeksan olduğu, merhamet ve şefkat duygularının insanlar arasından kalktığı, dünyevileşme ve maneviyatsızlığın zirve yaptığı, rüşvetin, yolsuzluğunun sıradanlaştığı, ölümlerin kolaylaştığı, dünya hayatının ahiret hayatına tercih edildi. Verilen sözlerin bir kıymeti harbiyesinin kalmadığı, buhran ve cinnet halinin toplumu esir aldığı karanlık bir dönemden geçiyoruz. Toplum olarak haktan yüzümüzü çevirdik ve istikametimizi kaybettik. Hiçbir şeye feda edilmemesi gereken adaleti, kendi siyasi çıkar ve menfaatlerimize kurban ettik. Sonuç olarak düzen bozuldu ve toplum olarak kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. Önce insan, önce adalet şiarıyla, adaleti tesis etmek ve insanlık onurunu kurtarmak hepimizin boynunun borcu olmuştur. Ya hep birlikte var olacağız, ya da hep birlikte yok olacağız. Bundan dolayı HÜDA PAR yok olmamak adına, varlık mücadelesi veren bir dava hareketidir. Bu halkın HÜDA PAR'a, HÜDA PAR'ın da bu halkın desteğine ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı.   

Daha sonra sözü alan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, başta Afrin'e yapılan 'Zeytin Dalı' operasyonu, 28 Şubat mağdurları ve birçok konu hakkında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, partisinin Şanlıurfa il kongresinin başta Şanlıurfa'ya ve İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temennilerinde bulundu.

Yapıcıoğlu'nun konuşmasının ardından kongreye geçildi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut İl Başkanı Lokman Yalçın, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, kongre, yeni seçilen il yönetiminin çektiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Hüseyin Sayhar, Ramazan Casuk, Mehmet Demir - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir