• DOLAR 32.561
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2432.783
  • ...
Kaç Can Bir Üst Geçit Eder?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Semtindeki Camii Köşesi kavşağında üstgeçit olmadığı için hemen hemen her gün ölümlü, yaralanma veya maddi hasarlı kazalar meydana geliyor. En son dün karşından karşıya geçmek isteyen yaşlı bir adama otomobil çarptı. Yaşlı adam ağır yaralandı. Semt sakinleri, yaralanma kazaların dışında 2 ölümlü kazanın yaşandığını söylediler.

 

Özellikle Seyrantepe ve Diclekent köprülü kavşakların yapılmasının ardından araçlar Ninova - Mega Center güzergâhını son sürat geçiyorlar. Her gün bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaş ise bu iki noktaya üst geçit yapılması gerektiğini ifade ettiler.

 

Kaza Üstüne Kaza Yaşanıyor
Camii Köşesi esnafından Mehmet Şimşek, dün yaşanan kaza ile birlikte şuana kadar 5 ağır kazanın yaşandığını ifade ederek, biri bayan biri erkek olmak üzere 2 vatandaşın bu yolda hayatını kaybettiğini söyledi. Şimşek, "Bu köprülü kavşaklar yapılırken üstgeçitlerin de yapılması lazımdı, ama şuana kadar yapılmamış. İnsanlar da karşıya geçmek zorundadırlar. Işıklar var ama bu tek başına yeterli değildir. Kaza üstüne kaza yaşanıyor, acilen buraya bir çözüm bulsunlar" dedi.

 

Acilen Üst Geçit Yapılmalı
Esnaftan Hacı Aydın ise bu cadde de insanların can güvenlikleri olmadığını söyledi. Her gün kaza meydana geldiğini belirten Aydın, acilen üstgeçit yapılmasını istedi. Aydın, "Bu yolu her gün binlerce vatandaş kullanıyor, çocuklar, yaşlılar geçiyor. Tel örgü ve ışıklar var ama çocuklar ve yaşlılar ne bilsin ışıkları..." diye konuştu.

 

Can Güvenliğini Düşünen Yok!
Camii köşesinden Ninova tarafına geçen ve isminin yazılmasını istemeyen bir vatandaş, "üstgeçit yapılmazsa daha çok kişi ölür. Kaç can bir üstgeçit eder? Üstgeçit yapılması için kaç kişinin ölmesi lazım… Yazık günah değil mi, insanın canı bu kadar ucuz mu? Küçük çocuktan yaşlısına kadar binlerce insan bu yolu kullanıyor, bunların can güvenliğini yetkililer neden düşünmüyor. Yazıktır… Günahtır…" diyerek tepki gösterdi.

 

Ayrıca üstgeçidin yapılması için semt sakinlerinin aralarında imza topladıkları ve dilekçe ile yetkili kurumlara başvurdukları öğrenildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir