• DOLAR 32.542
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2477.119
  • ...

Tokat'ın Zile Pekmezi'nden tutun Hatay'ın künefesine, Adana şalgamından Afyon kaymağına, Ayder Yayla balından Beypazarı yöresel ürünleriyle beraber Karadeniz, Ege, Akdeniz, Erzurum ve Mardin'in yöresel doğal ürünleri, tatlar ve gıda ürünlerinin tezgahlardaki yerini aldığı "Yöresel Ürünler Fuarı" Midyatlıların hizmetine sunuldu.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki fuar alanında kurulan "Yöresel Ürünler Ve Gıda Fuarı" Midyatlıların büyük ilgisini çekti. Birçok ürünü bir arada görenler ziyaretçiler memnuniyetlerini dile getirdi.

28  Ocak'a kadar açık olacak olan fuarda; Tokat, Kayseri, Hatay, Isparta, Aydın, Trabzon, Maraş, Bursa, Giresun, Çorum ve Mardin illeri başta olmak üzere birçok ilden getirilen ürünler müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Fuar esnafından bazısı ürünleri hakkında bilgiler verirken, fuar hakkında İLKHA'ya konuşan organizatör ve esnaf Mehmet Kalendar, Midyatlıları bu lezzetleri görmek ve tatmak için davet etti.

Kalendar, "Burada aşağı yukarı her şehirden esnaf olarak geldik. Midyat'ı daha önceden duymuştuk. Midyat'ın bu güzelliği hak ettiğine inandığımız için en güzel ürünlerimizi getirdik. Organizasyonumuz ayın 28'ine kadar sürecek. Midyat halkını buraya davet ediyoruz. Eminim herkes umduğunu fazlasıyla bulacaktır. Herkesin tatmadıkları lezzetler var. Nasıl ki Midyatlı Tokat'a lezzetlerini getirirse, orada biz heyecan ve hevesle karşılarız. Midyat halkının da aynı şekilde bizi karşılayacağını umuyorum." dedi
(Süleyman Tunç-İLKHA)