• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...
Zeytin Dalı Harekâtı'nda ikinci gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK kontrolündeki alanlara yönelik dün başlatılan operasyon ikinci gününde devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım, askerin saat 11.05'te Kilis'in Gülbaba köyünden sınırı geçtiğini ve kara harekâtının da böylece başlamış olduğunu söyledi.

Sabahın erken saatlerinde ise TSK'nın kontrolündeki Özgür Suriye Ordusu, geniş kapsamlı operasyona başlayarak, sınırdan içeri giriş yapmıştı.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu şu an Afrin topraklarının yaklaşık 5 kilometre içerisine girdiği belirtilirken, ilerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadığı, örgüt üyelerinin köy ve kasabalara çekildiği ifade ediliyor.

Bu arada sınırda konuşlu birlikler PYD/PKK kontrolündeki alanlara top atışları gerçekleştiriyor.

TSK tankları da ÖSO güçlerine destek veriyor.

Öte yandan savaş uçakları hedefleri vurmaya devam ediyor. Bölgeden yükselen yoğun dumanlar sınır mahallelerinden de görülürken, şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

TSK'dan harekâta ilişkin yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, "Zeytin Dalı Harekâtı" 20 Ocak 2018 saat 17.00'de başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu ve benzeri 153 hedef ateş altına alınmış olup "Zeytin Dalı Harekâtı" planlandığı şekilde devam etmektedir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

Harekât kapsamında Kilis'e tank ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı da devam ediyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir