• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Meal Sınavı'nda dereceye girenler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformunun düzenlediği, "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı"  temalı Türkiye geneli Meal Sınavı'nda dereceye giren Sakarya Akyazılı öğrenciler, iki sevinç birden yaşadı.

Öğrencilere, karnelerinin yanında, Meal Sınavı'nda kazandıkları ve Sakarya Umut Tarafından hazırlanan ödülleri verildi.

Akyazı İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sinan Şahin, "Bizim buralar muhafazakâr olarak bilinir ve çocuklarımıza daha ilk yaşlarda Kur'an-ı Kerim eğitimi verilir. Hatta hafızlık müessesesi ise rağbet görür ve babalar da çocuklarının hafız olmasını arzular, bu yönde eğitim kurumlarına başvurur." dedi.

Kendisinin de bu şekilde bir çocukluk geçirdiğini ifade eden Şahin, "İlkokuldan sonra Kur'an-ı Kerim Kursuna oradan da hafızlık bölümüne geçtik. Elhamdülillah hafız olduk ve bu kutlu emaneti aksayarak da olsa bugünlere getirdik." ifadelerini kullandı.

Çocukluk dönemlerinde, camilerde vaazlardan duyduğumuz kadarıyla bir şeyler biliyor ve yapmaya çalışıyorduk diyen Şahin, "Kur'an-ı Kerim ile doğrudan temasım neredeyse 30'lu yaşları buldu. İşte Kur'an Nesli Platformu benim yaklaşık 15 yıl yaşadığım kaybı yeni nesiller de yaşamasın diye, ilahi emirle doğrudan muhatap olsunlar diye bu güzel yarışmalara imza atıyor." ifadelerini kullandı.  (Nizamettin Aşkin - İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir