• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmam Hatipliler Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil Merkez Camiide İmam Hatip liseleri arası Kuran-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma ile hafızlık yarışması düzenlendi. Yarışmaya okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Yarışmadan önce kısa bir konuşma yapan Bismil Müftüsü Hanifi Ballı, "Böyle güzel bir programın Bismil ilçemizde yapılması bizleri onurlandırmıştır. Programın tertiplenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmacı kardeşlerimize de başarı diliyorum." dedi.

 

Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Rıfat Yıldız da etkinlikle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı : "Bu güzel organizasyonda ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Yarışmaya İl ve İlçelerden katılan tüm arkadaşlara başarı diliyorum. Yarışmacı kardeşlerimizin yakınlarına da bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum."

 

Programda sunuculuk yapan Mehmet Zekeriya Erdem ise, Kur'an-ı Kerim'in indiği andan itibaren karanlık bir yol kalmadığını ve herkesin Kuran'ı anlamaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

 

Yarışmaya, Diyarbakır Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ergani İmam Hatip Lisesi, Bismil Mecit Çelik İmam Hatip Lisesi, Yanişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Silvan İmam Hatip Lisesi, Çermik İmam Hatip Lisesi, Farabi İmam Hatip Lisesi katıldı.

 

Yarışmada, Kur'anı güzel okuma yarışmasında Bismil Mecit Çelik İmam Hatip birinci olurken ezanı güzel okumada Çermik İmam Hatip Lisesi, hafızlık yarışmasında ise Farabi İmam Hatip Lisesi birinci oldu.
Yarışmada dereceye giren çeşitli hediyeler verilirken yarışmayı izleyen ailelerin çok heyecanlı olduğu gözlendi. (Hasan Gündüz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir