• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
ABD: Afrin operasyon alanımız değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Afrin'in kendilerinin operasyon alanı olmadığını ve Türkiye'nin Afrin operasyonu konusunda kendilerine bilgi verdiğini söyledi.

Votel, Türkiye'nin dün başladığı operasyon konusunda kendilerini bilgilendirdiğini ve Afrin bölgesinin kendi operasyon alanları olmadığını kaydederek, "Askeri kaynaklarımız Afrin'e belirgin bir dikkat veriyor değil." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin niyetini bilmediğini ancak Afrin operasyonunun IŞİD'le mücadeleye yapacağı etki konusunda endişe ettiklerini söyleyen Votel, Türkiyeli yetkililerin kendilerine Münbiç'e yönelik bir operasyondan ise bahsetmediğini dile getirdi.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, yaptığı yazılı açıklamada "Bütün taraflara gerilimi tırmandırmamaları ve en önemli görev olan IŞİD'i ortadan kaldırmaya yönelmeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadesine yer verdi.

Rankine-Galloway, "Türkiye'nin ABD tarafından da terör listesine alınan PKK hakkındaki kaygılarını anlıyoruz. ABD, PKK'ya herhangi bir destek sağlamıyor" ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir