• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
Başbakan`dan Afrin açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bu operasyon ile Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimize zulmeden tüm terör örgütlerini bölgeden temizleyip, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditleri de ortadan kaldıracağız. Allah şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün saat 17.00 itibarıyla Suriye'nin Afrin bölgesinde; PKK, KCK, PYD, YPG, DEAŞ ve El Kaide terör yuvalarına karşı ordumuz bir hava harekatı başlatmıştır. Operasyonun adı 'Zeytin Dalı Harekatı'dır. Bu operasyon ile Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimize zulmeden tüm terör örgütlerini bölgeden temizleyip, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditleri de ortadan kaldıracağız. Allah şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Aziz milletimizin duaları sizinledir."

 Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi almak üzere Genelkurmay Başkanlığı Karargahına gitti.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından karargaha hareket etti.

Başbakan Yıldırım, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın sevk ve idaresinin yapıldığı harekat merkezinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarından operasyona ilişkin bilgi alıyor.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir