• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
İyilikte yarışan öğrenciler 20 binden fazla yetime yardımcı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH İnsanı Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen paydaşlığında yürütülen "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi, beşinci yılında okullarda farkındalık oluşturmaya ve yetim çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde, sınıflarında, tamamen gönüllülük kapsamında harçlıklarından ayırdıkları küçük miktarlarla, Türkiye dâhil 52 farklı ülke ve bölgede, ailesini kaybeden korunmasız kardeşlerini desteklemeye devam etti.

Savaş, hastalık, afet ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı dünyamızda en büyük sorunlarla, ailesini kaybeden çocuklar karşılaşıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan en son verilerde; her gün 5 yaş altı 15 bin çocuğun hayatını önlenebilir hastalıklardan kaybettiği, 10 bin çocuğun ailesini kaybederek, bir aile korumasından mahrum kaldığı bir dönemde böyle güzel bir çalışma ile ailesini kaybeden kardeşlerine sahip çıkan öğrenciler toplumsal bir duyarlılığa da öncülük ediyor.

Okul ve Kur'an kurslarında eğitimlerine devam eden öğrencilere en büyük destek okul idareci ve öğretmenleri tarafından veriliyor. Gönüllülük esasıyla yürütülen proje değerler eğitiminin bir parçası olarak takip ediliyor.

İyilikte Yarışan Sınıflar projesi kapsamında Bolu, Bayburt, Uşak, Sivas, Ordu ve Sakarya başta olmak üzere birçok ilde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Ayrıca İstanbul'un 16 ilçesinde organize edilen proje bilgilendirme toplantılarında ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri yanında okulların idareci ve öğretmenlerinin katıldığı toplantılarda projenin son durumu hakkında bilgilendirmeler yapıldı. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir