• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
"Dava sahibi olmayan tahammül gösteremez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları tarafından her hafta farklı bir camide organize edilen sabah namazı programı bu sabah, Eyyüp Peygamber Camii'nde düzenlendi.

Düzenlenen sabah namazı programına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, merkez ilçe başkanları, gençlik kolları ve partililer katıldı.

Soğuk havaya rağmen Sabah namazı programına iştirak eden Müslümanlara çorba ikramı yapıldı.

Çorba ikramından sonra kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Lokman Yalçın, Gençlik Kollarına teşekkür ederek bu tür programların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Davası-hedefi olmayan bir insanın sabırlı olamayacağını söyleyen Yalçın; "Sabrın, tahammülün kaynağı ve merkezi insanın edindiği davasıdır. Peygamberlere, Tarih kitaplarına, İslam âlimlerine ve Müslümanlara bakın... Onların tahammül kaynağı İman ve davalarından, önlerine koymuş oldukları hedeften gelmektedir. Onun için, bir Müslüman olarak, dava sahibi olmak zorundayız. Eğer dava ve prensip sahibi olmazsak, birbirimize, Müslüman kardeşlerimize, komşumuza, akrabamıza, ailemize, hatta eşimize ve çocuklarımıza dahi tahammül göstermemiz mümkün değildir." dedi.

"Aile kurumu iflas eşiğine gelmiş"

Toplum ve aile kurumunu iflas eşiğine getiren asıl sebeplerden birinin de eşler arasındaki tahammülsüzlüğün olduğunu belirten Yalçın; " Tahammülün karşılığının saygı olduğunu ifade edersek, yanlış benzetme yapmış olmayız. Tahammül insanların bir birine saygı göstermesidir. Aile kurumu da saygı üzerine kuruludur. Bunun yanında sevgide vardır, ama saygı sevginin önündedir. Aile bağı, komşuluk hakkı ve akraba ilişkilerinde saygı, sevginin önündedir. Saygının olmadığı yerde, sevgi varsa da o ilişki mutlaka kopma noktasına gelecektir. Sevgi tek başına yeterli değildir. Bizler bugün İslam ümmeti olarak, koskoca dünyayı kendi aramızda paylaşamıyoruz. Müslümanlar olarak, özellikle birbirimize tahammül etmemiz gerekirken, bizi birbirimize kırdırtmışlar, bir birimizin kanını döküyoruz." şeklinde konuştu.

Program dua ve temennilerle son buldu. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir