• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2431.488
  • ...
Ağlayan öğrenciyi Kaymakam Yıldız teselli etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci dönem sonunda 12 bin 700 öğrenciye karne dağıtıldı.

Birinci dönem sonu nedeniyle 75. Yıl Ortaokulunda İlçe Kaymakamı Halid Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi.

Karne dağıtımı esnasında takdir belgesi almadığı için üzülüp ağlayan öğrenciyi İlçe Kaymakamı Halid Yıldız teselli ederek nasihatlerde bulundu.

Karne dağıtımı sonrası yarıyıl tatili için değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Turgut, velilerin öğrenciler ile nitelikli bir şekilde zaman geçirip, kızmak veya bağırmak yerine onları anlamaya çalışması gerektiğini söyledi.

Turgut, "Yaklaşık olarak 12 bin 700 öğrenci ve 846 öğretmen ile birinci dönem eğitimine son verdik. Bu dönem bizim için iyi geçti. Her ne kadar farklı şeyler olsa da özellikle projelerimizle başarı elde ettik. Modern bir dönemde yaşıyoruz özellikle ilçe merkezinde kalan öğrencilerimizin oyun oynamalarını istiyoruz. Aileler çocuklarıyla zaman geçirmekten ziyade nitelikli zaman geçirmelerini istiyoruz. 15 tatilde veliler telefon ve bilgisayarlarını bir kenara bırakıp çocuklarıyla zaman geçirsinler; en güzel hediye onlarla geçireceğimiz zamandır. Annelerin özellikle televizyon programlarına dikkat etmelerini istiyoruz. Her dizi filmini çocuklarıyla birlikte izlemelerini istemiyoruz. Çünkü yetişkinlerin seviyeleri farklı, çocuklarınki farklıdır. Yüksek veya düşük not alan öğrenciler var. Düşük alan öğrencilerimiz için hayatın sonu değil; bunu net söyleyelim. Daha önce de söylemiştik, bu karne hepimizin karnesidir. Çocuklarımız düşük notlarını 2'nci dönem düzeltebilir. Çocuk hatayı nerde yaptığını mutlaka biliyordur. Aslında başarısızlık da iyi bir şekilde değerlendirilirse başarıya çevrilebilir. Bazı başarısızlıklar fırsattır; başarıya da vesile olabiliyor.  Çocuklara kızmak veya bağırmak yerine çocuklarımızı anlamaya çalışmalarını istiyoruz. Başarılı veya başarısız ifadeleri son derece tehlikeli ifadelerdir. Genelleştirmemek lazım. Çocuğun başarılı yönlerini ön plana çıkarıp 2'inci döneme hazırlayabiliriz." dedi.

Hazal Durmaz, Özgür Demirkıran ve Ömer Sanar isimli öğrenciler yarıyıl tatilini en iyi şekilde geçirmeye çalışacaklarını belirttiler. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir