• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Gürer: "Havası temiz 6 il kaldı, hükümet tedbir alsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de sadece 6 ilin havasının temiz çıktığını belirten Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yakıt değeri düşük kömürlerin dağıtılmaması başta olmak üzere hava kirliliğine sebep olan etkenlerin önüne geçmek için hükümetin ciddi tedbirler alması gerektiğini söyledi

Türkiye'nin havası kirleniyor

Ülkede artış gösteren hava kirliliğine dikkat çeken Gürer, hava kirliliğinin, hastalıkların artması ve yaşam kalitesinin bozulmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Gürer, "Temiz hava, temiz su ve doğal yaşamın varlığı insan sağlığı için vazgeçilmezlerdendir. Hava kirliliği topluca insan sağlığı için zarar oluşturabilen önemli bir sorundur." dedi.

Sadece 6 ilin havası temiz çıktı

Çevre Mühendisleri Odasının raporuna göre hava kirliliğinin ülkede düşündürücü boyutlara erdiğini ve  81 ilden sadece 6'sının havasının temiz çıktığını belirten Gürer, "Sağlık Bakanlığının bulunduğunu Ankara Sıhhiye'de dahi hava kirliliği en yüksek orandadır." dedi.

Havası en kirli iller

Dünya Sağlık Örgütünün hava kirliliğini ölçmek için kullandığı partikül madde 10 parametresine göre ölçümleri düzenli yapılan ve otuz beş gün takip üzerinden değerleri aşan iller değerlendirmesinde Niğde ilinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Adana, Amasya, Manisa, Bursa, Denizli, Tekirdağ, Hatay, Yalova, Sivas, Maraş, Kütahya, Sakarya, Kırklareli, İçel ve Samsun illerinin bulunduğunu belirten Gürer, "Konuyla ilgili her kesimin daha dikkatli ve titiz çalışması önem arz etmektedir. Özellikle yakıt değeri düşük, yanmayan ve kükürdü yüksek kömürlerin dağıtılmaması ve kullanılmaması sağlanmalıdır. Başta ulaşım olmak üzere hava kirliliğine neden olan durumlar için Hükûmet bu konuda daha fazla yaptırım uygulamalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir