• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
Merhamet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elanur Çelik

Yaratanın, yarattıklarına verdiği en kutsal duygudur merhamet. Yeri gelir içimizi ısıtandır merhamet. Kendisinden mahrum olan bedbahtların canileştiği, aşağıların aşağısına düştüğüdür merhamet. Din, dil, ırk, cinsiyet, yaş vb. farklara bakılmaksızın sahibine muhabbet duymamızın müsebbibidir merhamet. Bugün insanlık adına en fazla ihtiyaç duyduğumuzdur merhamet. Diplomalardan, makam-mevkilerden, unvanlardan ve kıymet verilen tüm değerlilerden daha mühim daha kıymetlidir merhamet. Aslında insanı, insan yapan MERHAMET değil midir?

Kimi zaman yalınayak, çamur yollarda yürüyen mülteci bir çocuğun gözleriyle; kimi zaman Arakanlı Müslüman bir kadının çaresizliği haykıran gözleriyle; kimi zaman evi başına yıkılan bir adamın âhlarla, feryatlarla dolu gözleriyle dilendiği, kalbinin en derinliklerinden arzuladığı acıma duygusu...

Bunca vahşetin, çaresizliğin karşısında ellerimiz, ayaklarımız bağlıyken, vicdansız faillere beddua ederken hatta bazen öfkeden gözlerimiz dolarken bir Hadisin sıcaklığı sarar yüreğimizi “Allah, insanlara merhamet etmeyene rahmette bulunmaz.” Bu Hadis-i Şerifin üzerine Zilzal suresi ayrı bir ferahlık verir kalplerimize “Her kim zerre kadar kötülük işlerse karşılığını görecektir.” Hamd olsun ki merhamet etmeyene merhamet edilmeyecek; zalimin zulmü yanına kâr kalmayacak, mazlumun hakkı kaybolmayacak; Adil olan Allah zulmedene de sabredene de karşılığını fazlasıyla verecektir.

Allah`ım merhametsizleri bize musallat etme -peygamber- duasıyla...  Allah'a emanet olun. Selam ve dua ile...

Bu haberler de ilginizi çekebilir