• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Mardin ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun (20 cm. üzeri) olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı ancak batı bölgelerden başlayarak artacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların, Mardin ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun (20 cm. üzeri) olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Akdeniz ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneyinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, doğusunun çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Kayseri ve Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Bingöl ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (21-50 kg/m2), Erzincan, Tunceli ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar (10-50 cm) şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Batman'ın kuzey kesimleri ile Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Batman'ın kuzey kesimleri ile Siirt çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı (20 cm. üzeri) olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı, ilk saatlerde çok bulutlu 13°C

Ankara: Parçalı, ilk saatlerde çok bulutlu 3°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 5°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1°C

İstanbul: Parçalı, ilk saatlerde Anadolu yakası çok bulutlu 10°C

Zonguldak: Çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde yağmurlu 7°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir