• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Darıca Denizyıldızları`ndan uzaktan kontrol projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Darıca Denizyıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri bölümü öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde Teknoloji Kullanımında İyi Örnekler" yarışmasına öğretmenleri Murat Balkan rehberliğinde hazırlanan "Sınıftaki Cihazların Uzaktan Kontrolü" projesi ile katıldı. Yapılan elemeler sonucunda proje Türkiye genelinde ilk 20 proje arasına girdi.

PROJENİN AMACI, ENDÜSTRİ 4.0 KONULARINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Projenin amacı; sınıfta bulunan cihazların Android telefon ile uzaktan kontrolünü sağlayarak öğrencilerimizin seçtikleri meslekleri olan Elektrik - Elektronik konularında merak duygularının ve öğrenme isteklerinin arttırılmasına katkı sağlamak. “Endüstri 4.0” sanayi devrimi, “İnternet of things (iot)” nesnelerin interneti, robotik konularında öğrencilerde farkındalık oluşturmak.

ANDROİD TELEFONLARI BAŞKALARININ UYGULAMALARI İÇİN DEĞİL KENDİ UYGULAMALARI İÇİN KULLANDILAR

Projenin sonuçları olarak; “öğrencilerde android telefon ile sadece başkalarının geliştirdiği uygulamaları kullanmak yerine kendilerinin geliştirebilecekleri uygulamalar sayesinde çeşitli projeler yapabilecekleri konusunda bir farkındalık oluştu. Elektrik – Elektronik konusunda merakları, hevesleri, ilgileri, heyecanlarında artış görüldü. 5 Volt ile çalışan Arduino ve 3,8 Volt ile çalışan cep telefonunu kullanarak 380 Volt ile çalışan asenkron motorları, 220 Volt ile çalışan cihazları uzaktan kontrol edebilmek öğrencilerin mesleklerini daha çok sahiplenmelerini sağladı. “Endüstri 4.0” sanayi devrimi, “İnternet of things (iot)” nesnelerin interneti konularında öğrencilerimizde farkındalık oluştuğu gözlendi. Öğrencilerin bakış açıları gelişti.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir