• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Sason`da "Gebe Misafirhanesi" projesi hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde, Sason Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sason Belediyesi ve Sason İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünce sağlık alanında önemli bir projeye imza atıldı.

Coğrafi şartları zor olan ilçede hasta ve hamile kadınların sağlık hizmetlerinden en ivedi şekilde yararlanması ve istenilen kalitede hizmet sunulabilmesi amacıyla iki tane hizmet evi açıldı.

Konuyla ilgili Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sağlık evleri; hasta ve hamile bayanların sağlık sorunları giderilinceye kadar misafir edecek, her türlü ihtiyaçları karşılanacak şekilde dizayn edilmiştir. Böylelikle yıllardır acil bir durumda, bilhassa yoğun kış şartları dolayısıyla coğrafi şartların engel teşkil ettiği durumlarda, gebe bayanlarımıza zamanında müdahale etme imkânı sağlanacaktır. Gebe misafirhanesinde konaklama imkânı sağlayan vatandaşlarımızın başta barınma ve beslenme ihtiyaçları ücretsiz karşılanacaktır. Başta Sason Devlet Hastanesi ve Sason Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğünce ekiplerince gerekli sağlık tedbirlerin alınarak, misafirlerimiz sağlık personelimiz gözetiminde tutulacaktır." denildi.

Misafirhanede konaklayan ilk hasta ise Örenagıl köyü Kayadibi mezrası sakinlerinden 6 çocuk annesi Dilşan Agduk oldu. Doğumuna 3 hafta kalan Agduk, yapılan çalışmadan ötürü duymuş olduğu  memnuniyeti dile getirerek bu projede emeği olan herkese teşekkür etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir