• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Bir Kitap Bin Dünya, projesinde dereceye girenler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bir Kitap Bin Dünya" projesi kapsamında, 56 okul arasından aylık olarak dereceye giren başarılı 6 okula, bu okullardaki 12 öğretmen ile 105 öğrenciye ödül verildi.

Cegerxwin Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kayapınar Kaymakamı Ozan Balcı, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere hediyelerini takdim ettikten sonra bir konuşma yapan Balcı, gayelerinin, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.

Balcı, "Bizim burada bulunmamızın sebebi çocuklarımızdır. Yapılan birtakım faaliyetlerin sonucu biz 'Bir Kitap Bin Dünya' diye bir proje başlattık. Bu bir kitap okuma projesidir. Dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor, gelişiyor. Ulaşım ve iletim teknolojisinde müthiş değişiklikler var. Biz çocuklarımızı da sevdiğimiz için onların, dünyanın bütün çocuklarıyla rekabet edebilir hale gelebilmeleri için hayatın her alanında bilgiyle donanmaları gerekir. İstiyoruz ki çocuklarımız kitap okuma alışkanlığını elde etsinler, kitapla haşır neşir olsunlar. Hayatı boyunca kitap okuyup da başarısız olan bir çocuk görmedim. Kitap okumak aynı zamanda bir ayrıcalık. Bu vesileyle bu ayrıcalığa sahip olan öğrencilerimizi ve onlara destek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." dedi. (Mehmet Çelik - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir