• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Operasyon için 12 noktada sınır duvarları kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK'da karargâhlara verilen emir kapsamında sınır birliklerinin, olası Afrin operasyonu nedeniyle hazırlıklarının en üst seviyeye çıkarıldığı, sınıra takviye amaçlı gönderilen tankların hudut hattındaki birliklere ulaştığı kaydedildi.

Türkiye tarafından daha önce sınıra örülen beton blokların tankların geçeceği genişlikte 12 ayrı noktada kaldırıldığı bildirildi.

4 ayrı gruptan oluşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri de bölgeye sevk edilirken, Afrin'in doğu kanadında Türkiye askerinin ÖSO ile birlikte kente giriş yapacağı 7 noktanın belirlendiği aktarıldı.

Öte yandan dün gece TSK ve Türkiye destekli muhalif güçler Afrin'in birçok bölgesini bombaladı. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, sınırdaki Sice Karakolundan Cindires bölgesine bağlı Şiye ilçesinin Şadire, İska, Merwaniye köyleri ile Şerawa ilçesine bağlı Gırzile ve Celeme köylerine katyuşa füzeleri atıldı.

TSK'ya bağlı Suriye muhaliflerinin ise  Azez bölgesinden Şera ilçesine bağlı Beyloniya, Malikiye ve Eyn Deqne köylerini obüs topları ile bombaladığı öğrenildi.

Sınırdaki hareketliliğin MGK toplantısı sonrası artması dikkat çekti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir