• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İmplant Tedavisi, Genel Implant Bilgileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmplant Tedavisi Nedir?

Son zamanlarda çok sık uygulanmakta olan ve popülaritesi artan İmplant Tedavisi kısaca; eksik bir diş kökünün yerine titanyum malzemeler ile sağlıklı ve yeni bir kök yapılmasıdır. Toplum arasında implant diş, diş kökünün üstüne yerleştirilen porselen diş olarak bilinse de hastanın sağlıklı bir dişe kavuşması için oluşturulan kök olarak düşünülebilir. Kişilerin diş eksiklerinin tamamlanması amacı ile kullanılmakta olan implant dişler, üst çene bölgesine veya iç bölgeye yapılır. Ağızda bulunan diğer dişler ile çeneye tutunmuş olan ve titanyum malzemeden yapılan proteze implant denmektedir.

Çeşitli sebeplerden ötürü kişilerin kaybetmiş oldukları dişlerin hem fonksiyonel hem de estetik olarak yeniden kullanıma kazandırılmasının sağlanmasına İmplant Tedavisi denir. Tedavi boyunca kişilerin çene kemiğine vücutlarına uyum sağlayan malzemeler yerleştirilip yapay olan bir diş kökü oluşturulur. Böyle ihtiyaçlarda kullanılmış olan köprü, kaplama ya da damak protezlere göre en basit kullanıma sahip olan implant dişler, estetik açısından normal dişlerden ve sağlıklı olan dişlerden farklı görünmez.

Klasik bir şekilde yapılan protez metotlarına bir alternatif olan implant diş tedavisi, hareketli olan ve sabit olan protezler için farklı biçimlerde uygulanır. Sabit protezler ya da yalnızca tek diş kayıplarında diğer dişlerin kesilmesine gerek olmadan da implant diş yerleştirilebilir. Çok fazla diş eksiklerinin olduğu durumlarda ise sabit olan protez oluşturulabilmesini sağlayan implant, hastaya çok konfor sağlar. Toplum arasında damak protezi şeklinde bilinmekte olan işlemdeki oynama sorunun İmplant Tedavisi ile önüne geçilebilir.

İmplant Diş Nasıl Takılır?

İmplant dişler, kişilerin vücudu ile uyumlu olan titanyum bir vida ve üstüne gelen abutment ile birleşmesi sağlanır. Daha sonra yapılmış olan kronlarla da tedavi tamamlanmış olur. Titanyum maddesinden yapılmış vidanın özelliği ise normal diş kökünün bütün görevlerini yapabilmesi için geliştirilmiş olan çenenin kemiğine gayet uyumlu olan bir diş kökü olması. İmplantdiş tedavisi bir veya birden fazla yaşanan diş eksiklerinde de uygulanabilir. İmplant diş tedavisi sona ermiş olan kişi aynı gün içerisinde normal hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

İmplant Tedavisi Kimlere Yapılabilir?

İmplant diş tedavisinden evvel kişinin kemik yoğunluğu ölçülmelidir. Sonuçların yeterli düzeyde bulunduğu her kişiye implant diş tedavisinin yapılmasında bir sakınca yoktur.

İmplant Tedavisi yapılacak kişiler, uygulama için yeterli kemik sağlamlığına sahip olmalıdır. Kişinin çene kemiğinin tedavi için uygun olmaması durumunda Greftleme ya da kemik ekleme gibi yardımcı işlemlerden destek alınmaktadır. Diş ve ağız sağlığı bakımından hiçbir problemi bulunmayan herkese implantyapılabilir.

İmplant Aşamaları

İmplant Tedavisi cerrahi aşama ve üst yapı aşaması olmak üzere iki evreden oluşmaktadır. Bir diş için implant dişin yerleştirilmesi, yaklaşık olarak 10-30 dakika sürer. Söz konusu süre bittikten sonra kökün üzerine geçici olarak bir kuron yerleştirilir. 1 ya da 3 ay gibi bir bekleme süresinin sonunda, geçici olarak yerleştirilmiş olan kuron çıkarılır ve onun yerine kalıcı kuron yerleştirilerek tamamlanmış olur.

İmplant Tedavisi Süresi

İmplant dişler lokal anestezi yapılarak çene kemiğine yerleştirilmektedir. Yapılmış olan cerrahi işlemden sonra kişinin ağız yapısına bağlı farklılık göstermekle beraber ortalama olarak 2 ya da 4 ay arası bekleme yaşanır. İmplant dişlerin çene kemiğine sağlıklı olarak kaynaması için tanınmış olan söz konusu süre zarfında gerek görülür ise bölgeye geçici diş yerleştirilebilir.

 Söz konusu sürenin bittikten sonra diğer aşamaya geçilir. Üst için yapım aşaması yaklaşık olarak 2-3 haftadır. Söz konusu süreç zarfından kök oluşturan implantların üstüne dişler yerleştirilir ve İmplant Tedavisi tamamlanır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir