• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
"ABD`den gelen farklı açıklamalar kafa karışıklığının ifadesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, KOM Daire Başkanlığında düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Suriye'deki gelişmeler ve ABD'nin Suriye sınırında kendilerine bağlı YPG birlikleri kurulacağı yönündeki açıklamalarına değindi.

"NATO'da müttefikimiz olan ABD'nin Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. ABD, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir" diyen Başbakan, şunları söyledi:

"Amerikan yönetiminden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bir gün sınır güvenlik ordusu kurulacak deniliyor, sonra böyle demedik deniliyor. Tabii bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir, hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır."

Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Etrafımızda yaşananları dikkatle izliyoruz. 15 senedir en büyük mücadeleyi teröre karşı veriyoruz. Bugün Türkiye'de terör birinci gündem maddesi olarak konuşulmuyor. Ancak henüz işimiz bitmiş değil, su uyur düşman uyumaz. Gece gündüz, yaz kış demeden taarruz esaslı, savunma esaslı değil, çalışmalara ağırlık vereceğiz. Yüzlerce terör olayını gerçekleşmeden önlediniz. Bunun arkasında sağlam bir istihbarat var. Birimler arasında koordinasyon var. Yurtiçinde güvenliği sağlamak yetmiyor. Sınır güvenliği önemli. Terör unsurlarının sınırlarımızı geçerek içeride terör faaliyetleri düzenlemesinin önüne geçecek tedbirleri önemsiyoruz. Terörle mücadelede kararlılığımızı tüm dünyanın görmesini önemsiyoruz. Türkiye'nin bu mücadelesi Avrupa'nın da güvenliğini sağlıyor. Gerçek âlemde suç olan sanal âlemde de suçtur. Sosyal medya kullanan şunu iyi bilmelidir. 'Yazarım ne olacak, beni nasıl bulacaklar?' demesinler. Bilgisayarda yazdıklarınızda suç varsa bu ortaya çıkarılacaktır." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir