• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
Bingöl Üniversitesinde proje başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversitelerin bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması programı olan "Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma" alanında 2016 yılında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi (PİKOM) tarafından belirlenen başlıklarda proje başvuruları için ilana çıkıldı.

12 Ocak 2018 tarihinde çağrıya çıkan proje başvuruları, 5 Şubat'a kadar alınabilecek.

Arı ve arı ürünleri ile ekonomik değeri yüksek bitkilerin tespiti ve değerlendirilmesi kapsamında üniversiteye aktarılan 2017 bütçesi çerçevesinde şimdilik iki ana başlık altında 13 alt başlıkta proje başvuruları alınıyor.

PİKOM'dan yapılan açıklamaya göre, projede yürütücü olarak yer almak isteyenlerin, doktoralarını bitirmiş Bingöl Üniversitesi personeli olmaları gerektiği ancak projede yardımcı araştırmacı ve danışmanların farklı kurum ve kuruluşlardan olabileceği belirtilerek, kabul edilen projelerin süresinin en fazla 36 ay olduğu ifade edildi.

Programın temel amacının; bölgenin kaynak donanımına uygun şekilde tarım ve havza bazlı gelir getirici ve istihdam oluşturacak faaliyetlerin havza düzeyinde yaygınlaştırılması, mevcut verimlilik düzeyi ve inovasyon kabiliyetinin artırılması, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi olduğu kaydedildi.

Projeyle ilgili detaylı bilgilere ttp://www.bingol.edu.tr/tr/duyurular/pilot-universite-proje-basvuru-sureci12012018 linkinden ulaşılabilir. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir