• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Tokat, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Sivas, Yozgat ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat), gece saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, Çanakkale'nin güney ilçeleri ve Balıkesir'in batı ilçeleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra Trakya'nın yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, Antalya ve Adana'nın doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, doğu kesimleri ile gece saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri yağmurlu, Yozgat ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyı kesimler ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Çorum, Tokat, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, doğusu ile gece satlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 16°C

Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 7°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 5°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, sabah saatlerinde sisli -2°C

İstanbul: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 14°C

Trabzon: Çok bulutlu, hafif yağmurlu 13°C

Zonguldak: Çok bulutlu, yağmurlu 14°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir