• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
"Bu yıl bir milyon misafiri Mardin'de ağırlamak istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi taş evleri ve düz ovasıyla açık hava müzesi görünümünde olan Mardin, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alıyor.

Gün geçtikçe daha da ilgi çeken Mardin'e kafileler halinde gelen yerli ve yabancı turistler, kentteki tarihi ve kültürel mekânları geziyorlar.

Kentte en çok ziyaret edilen Zinciriye ve Kasımiye medreseleri, turistler tarafından oldukça ilgi görüyor.

2016 yılında 85 bin 650 yerli ve 4 bin 370 yabancı olmak üzere toplamda 90 bin 20 turist, tarihi kentte konakladı. 2017 yılının ilk 11 ayında 200 bin yerli ve 17 bin 700 yabancı olmak üzere toplamda 217 bin 700 turist kentte konaklandı. Böylece geçen yılda önceki yıla göre konaklayan ziyaretçi sayısında yüzde 107,9'luk artış olurken, yabancı turistlerde ise artış yüzde 400'e ulaştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, 2017 yılı rakamlarının kendilerini umutlandırdığını ve 2018 yılı hedeflerinin bir milyon kişiyi ağırlamak olduğunu açıkladı.

Güngör, "2014 yılında yaşanan Kobani bahaneli eylemler ile çukur olaylarının ardından turizm ciddi zararlar görmüştü. Çok şükür, bu olaylardan sonra toparlandık. 2017 yılı referandumundan sonra öncü gruplar Mardin'e geldi. Öncü gruplar, Mardin'de herhangi bir şeyin olmadığını görünce referandumun ardından doluluk oranımız yükselmeye başladı. Son aldığımız resmi verilere göre, 2017 yılında konaklayan turist sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 107,9'luk artış oldu. Tabi, bunlar kolay olmadı. Mardin'in huzurlu bir şehir olduğunu anlatmak ve terör algısını kırmak için önemli organizasyonlar yapıldı. Bu organizasyonlar devam edecek. Bu yıl da benzer organizasyonlar planlanıyor. Bu ay içinde EMİTT Fuarı'mız var, oraya gideceğiz. Türkiye Bayan Basketbol Finalleri Mardin'de olacak. Bu, Mardin için çok önemli bir prestijdir. Bu organizasyonu sağlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Valimiz Mustafa Yaman'a teşekkür ediyoruz." dedi.

"Başarı çıtasını daha yükseğe çıkartmak istiyoruz"

Son 5 yıldır mart ayında hiç talep almamalarına rağmen bu yılın mart ayında ciddi taleplerin olduğunu bildiren Güngör, 2018 yılında ciddi bir doluluk oranı beklediklerini söyledi. Bu başarı çıtasını daha da yükseğe çıkartmak istediklerini anlatan Güngör, bu yıl bir milyon misafiri kentte ağırlamak istediklerini ifade etti.

"Mardin, kadim ancak yorgun olmayan bir şehirdir"

Mardin'in güvenli, huzurlu ve antik bir şehir olduğunu kaydeden Güngör, "Mardin, kadim ancak yorgun olmayan bir şehirdir. Mardin'e gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Bölgenin misafirperverliği de göz önüne alındığında gelen misafirler kendilerini evlerinde hissedecekler. 2018 yılında ciddi bir rakama ulaşacağımıza inanıyoruz. Herkesi Mardin'e bekliyorum." şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir