• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
Devlet topluma hizmet için var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Kongreleri sürecine giren HÜDA PAR, Mersin 2'nci Olağan Kongresini, genel başkan yardımcılarından M. Ali Doyar'ın da katılımıyla gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Doyar, devletin, topluma hizmet etmek üzere kurulduğunu belirterek, "Adaletin tecelli ettirilmesi, adaletin tesis edilmesi konusunda birinci derecede sorumlu olan devlettir." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Fevzi Hira'nın açılış konuşmasıyla devam etti.

"Dürüst Siyaset Gerçek Adalet" şiarıyla 19 Aralık 2012 tarihinde kurulan HÜDA PAR'ın kuruluşundan bu yana kadar Hakkı hak bilip ona tabi olduğunu ve  Batılı da batıl bilip ondan kaçındığını belirten Hira, "İnsanlığı delaletten  uzaklaştırmak şiarıyla siyaset yapıyoruz." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yoklama yapılarak divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan başkanlığı seçiminin ardından mali ve faaliyet raporlarını okunarak oylamaya sunuldu.

Okunan raporlardan sonra kürsüye gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar bir konuşma yaptı.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan Doyar, yeni seçilecek olan yönetime de başarılar diledi.

"Adalet her hak sahibinin hakkına ulaşması demektir"

Parti programlarında belirttikleri üzere birinci hedeflerinin adaletin tecelli etmesini sağlamak olduğunu belirten Doyar, şöyle konuştu:

"Bu son derece önemli bir tespit ve son derece önemli bir hedeftir. Neden adalet birinci hedef olarak belirlenmiş? İster bizim elimizle olsun isterse de bir başkasının eliyle olsun adaleti tesis etmek, arzu ettiğimiz veya ulaşmak istediğimiz hedefe varmak demektir. Çünkü adaletin tanımına, anlamına baktığımız zaman şunu görürüz: Her şeyin yerli yerinde yapılmasıdır. Her hak sahibinin hakkına ulaşması demektir. Her mağdurun mağduriyetinin giderilmesi demektir. Toplumsal hayatta, içtimai hayatta adalet tesis edildiği zaman, yani diğer bir ifadeyle, sosyal adalet toplum içinde yerleştiği, işlerlik kazandığı zaman, dağ başında ki kurdundan ahırımızdaki keçimize kadar, toplum içerisinde ki yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, bütün kesimleriyle, herkes hak edeceğini alacaktır. Böyle bir durumda toplumda ki her kesim nihayetinde arzu ettiğine ulaşacaklardır. İşte adalet değimiz böyle bir şey. "

"Önce insan öncelik adalet"

Bir insanın ihtiyaç duyduğu her ne varsa bunun temininin adaletle mümkün olabileceğini belirten Doyar, "Nerede bir suç ve suçlu varsa, orada, o suçun ve suçlunun ortadan kaldırılması ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi için adalete ihtiyaç vardır. Kısacası, adalet yerine geldiğinde toplum huzura, barışa, saadete ulaşır. Toplum içerisinde, bireyler arasında güven duygusu gelişir. O açıdan diyoruz ki; 'Herkese adalet, her işte adalet.' Bu yüzden, bu kongremizde de temamızı adalet üzerine formüle ettik. 'Önce insan öncelik adalet." ifadelerini kullandı.  

"Adaletin tesis edilmesi konusunda birinci derecede sorumlu olan devlettir"

Adaletin insan için gerekli olduğunu ve toplumsal hayatın kuralsız, kaidesiz, düzensiz disiplinsiz olamayacağını belirten Doyar, "Onun için, devlet dediğimiz örgütlü kurum, örgütlü yapı hizmet kurumudur. Devlet, örgütlü bir yapının kemale ermiş şeklidir. İnsanlara, dolayısıyla topluma hizmet etmek üzere kurulmuştur. O halde adaletin tecelli ettirilmesi, adaletin tesis edilmesi konusunda birinci derecede sorumlu olan devlettir. Devlet bütün bireylere ayırım yapmaksızın adaletli davranmak ve aralarında adaletle hükmetmekle mükelleftir. Eğer bunu yerine getirmezse, ya da toplumun herhangi bir kesiminde, adalet konusunda bir problem varsa ve bu sorun devam ediyorsa, burada asıl sorumluluk ve sıkıntı elbette devletindir, yani devletin işleyişinde bir problem var demektir." şeklinde konuştu.

Doyar'ın konuşmasının ardından tek listeyle gidilen kongrede aday olan Ercan Fidan HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığına seçildi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir