• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
"Şimdi Afrin'de de aynı şeyi söylüyoruz: 'Bir gece ansızın gelebiliriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Yozgat İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ateş olsalar ne yazar? Cürümleri kadar yer yakarlar. Fırat Kalkanı Harekâtı'nda ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz. Şimdi Afrin'de de aynı şeyi söylüyoruz: 'Bir gece ansızın gelebiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yozgat 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti. Erdoğan, konuşmasında, tek parti döneminde yapılan zulümleri hatırlatarak, Afrin'e yönelik operasyon sinyalini yineledi.

"Geçmişteki tüm siyasi ve ekonomik krizlerin müsebbibinin kendi iş bilmezlikleri ve hatta hıyanetleri olduğunu bilmiyor mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ana muhalefet partisi liderinin Nazi dönemine atıfta bulunduğu hatırlatarak "Peki, bu zat aynı dönemde tek parti CHP'sinin de Nazilerden aşağı kalmayacak işler yaptığını bilmiyor mu? Kendi partisinin yayın organının faşist İtalya'ya selam çakan manşetlerini bilmiyor mu? Öz kardeşlerimizi Boraltan Köprüsünde düşmana teslim edip de gözlerimizin önünde hepsinin katledilmesine yol açtıklarını bilmiyor mu? Milletimizin ibadet ettiği camileri satışa çıkardıklarını bilmiyor mu? İnsanlarımızı yedikleri kuru ekmeği dahi karneyle almak zorunda bıraktıklarını bilmiyor mu? Şimdi Atatürkçü geçindikleri hâlde, o dönemde paraların üzerinden Cumhuriyetimizin kurucusunun resmini kaldırıp kendi Millî Şeflerinin resmini koyduklarını bilmiyor mu? Geçmişteki tüm siyasi ve ekonomik krizlerin müsebbibinin kendi iş bilmezlikleri ve hatta hıyanetleri olduğunu bilmiyor mu? Elbette biliyor." şeklinde konuştu.

Ana muhalefetin derdinin ülkede yeni bir gerginlik alanı oluşturmak, yeni bir fitne kazanı kaynatmak olduğunu ve kendi kayığına binen birilerini de yanına aldığı için bu aralar sesinin biraz daha gür çıktığını söyleyen Erdoğan, "Maalesef ana muhalefet partisi ve ardından gidenlerin bu üslupları yüzünden ülkemizde hiçbir mesele kendi mecrasında tartışılmaz hâle gelmiştir. Neyse ki biz onların bu hâlini deşifre ettiğimiz için kendi işimize bakıyoruz. Arada bir de mecburen iki kelamla bile olsa kendilerine cevap vermek durumunda kalıyoruz." dedi.

"Şimdi Afrin'de de aynı şeyi söylüyoruz: 'Bir gece ansızın gelebiliriz"

Kendileri için onun bunun ne dediğinin bir önemi olmadığını, önce Allah'ın ne dediğine ardından da milletin dediğine bakacaklarını söyleyen Erdoğan, "Ateş olsalar ne yazar? Cürümleri kadar yer yakarlar. Fırat Kalkanı Harekâtı'nda ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz. Şimdi Afrin'de de aynı şeyi söylüyoruz: 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Zaten bunların Yozgat'ta karşılığı yok, inşallah en kısa sürede ülkemizin diğer yerlerinde de silinip giderler de yerlerini şöyle ülkesi ve milleti için çalışan bir muhalefet anlayışı alır." şeklinde konuştu. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir