• DOLAR 32.496
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2474.228
  • ...
İnteraktif video nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Video ve fotoğraflarda gördüğümüz nesneler görsellik dışında bizim için erişilmezdir. Gerçek hayatta olduğu gibi bu nesnelere dokunmak, onlarla etkileşime geçmek mümkün değildir.

ARAŞTIRMACILAR VİDEOLARI İNTERAKTİF HALE GETİRMEYİ BAŞARDI MI?

Ancak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zekâ Laboratuvarı`ndan bir grup araştırmacı bu engeli aşma yolunda önemli bir çalışmaya imza attı. Geliştirdikleri algoritma ile video görüntülerindeki nesneleri interaktif hale getirmeyi başardılar.

NESNELER TIPKI GERÇEK HAYATTAKİ GİBİ TEPKİ VERİYOR

Bu sistem ile çekilen bir görüntüde birkaç saniye süreyle hareket eden nesnelerin fiziksel yapısı analiz edilerek hareket modelleri çıkarılıyor. Daha sonra videoyu izleyen kullanıcı bu nesnelere fare ile dokunduğunda, nesneler tıpkı gerçek hayattaki gibi tepki veriyor. Çekilen görüntülerde üç boyutlu görüntü elde eden kameralar gibi özel bir donanım kullanılmaması bu sistemi çok daha etkileyici kılıyor.

HANGİ SEKTÖRDE KULLANILACAK?

Mühendislik alanında önemli uygulamaları olabilecek interaktif video çalışmaları ilk aşamada eğlence sektörü ve oyun sektörüne yönelik basit görsel efektler üzerine odaklanmış durumda. İlerleyen yıllarda birçok alanda interaktif videoları görmemiz ise sürpriz olamayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir