• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Trabzon Havalimanı`nda uçak pistten çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

rabzon Havalimanı`na iniş yapan Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus'a ait yolcu uçağı pistten çıktı.

Trabzon'da pistten çıkan yolcu uçağındaki ilk belirlemelere göre, yolcuların durumlarının iyi olduğu ve uçakta soğutma çalışmaları yapıldığı belirtildi. Ankara-Trabzon seferini yapan uçaktaki tüm yolcular tahliye edildi.

Trabzon Valisi Yavuz, teknik ve idari incelemenin yapıldığını ve yolcuların tahliye edildiğini belirterek "Herhangi bir yaralı yok." dedi.

Trabzon'daki korkutan kaza havadan görüntülendi
Pegasus Hava Yolları'na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara-Trabzon uçağı dün akşam Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Uçaktaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi uçaktan tahliye edilirken, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Uçağın pistten çıktığı alan ve uçak ise sabahın ilk ışıklarıyla drone ile görüntülendi. Öte yandan bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait taş kamyonları ile çakıl taşı getirilerek çamurlu sahaya çakıl serildiği de gözlendi.

"Kriz masası oluşturuldu"

Vali Yavuz "Yolcu uçağı indikten sonra manevra sırasında pistten çıkma olayı meydana geliyor. Yolcularımız salimen uçaktan çıkartılıyor. Çok şükür bir sorun olmaksızın yaralımız veya başka bir olumsuz durumumuz yok. Yolcularımızda bir korku hali mevcut. Havalimanı şuan teknik olarak hava trafiğine kapalı. En kısa zamanda da hava ulaşımına açacağız. Şu anda teknik olarak alınması gereken önlemler alındı. Pistte uçuşa sıkıntı olacak bir durum kalmadı. En kısa zamanda hava trafiğine açacağız. Bu kazanın neden kaynaklandığı araştırılıyor. Krizi masası oluşturuldu" dedi.

Kontrolünü kaybederek pist dışındaki alana savrulan uçağın pist kenarında bulunan denize düşme tehlikesi yaşadığı belirtildi.

Trabzon'da meydana gelen kazada, uçak pistten çıkarak toprak alana saplandı.

Havalimanı kapatıldı
Trabzon Havalimanı, yolcu uçağının pistten çıkarak toprak alana saplanması sonucu hava trafiğine kapatıldı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Trabzon Havalimanı'nın 08.00'a kadar kapanması ve operasyonların durdurulması nedeniyle THY'nin TK 2831Trabzon-İstanbul, TK 2836/39 İstanbul-Trabzon-İstanbul ve TK 7438/39 Sabiha Gökçen-Trabzon seferleri iptal edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir