• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
"Kimse bize sahip çıkmadı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 2 yıl önce PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden 6 kişinin içerisinde yer alan Lokman Açıkgöz (33) ve çocukları Murat Alper Açıkgöz (8), Ecrin Açıkgöz'ün ailesi, hiçbir kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyerek büyük sıkıntılar yaşadıklarına işaret etti.

13 Ocak 2016 Çarşamba gecesi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen ailelerin acıları tazeliğini koruyor.

Lokman Açıkgöz'ün annesi Halime Açıkgöz, aradan 2 yıl geçmesine rağmen kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını ifade ederek, saldırıyı gerçekleştirenlere lanet yağdırdı.  

Açıkgöz, "Bize silah ve bombayla saldırarak öldürdüler. İki yıl geçti kimse bize sahip çıkmadı. Evimizi, canlarımızı yıktılar. Bunların yaptığını gâvurlar yapmıyor. Allah hakkımızı bırakmasın, bunları bize yapanlara. 7 çocuğumla beraber buralardan yurt dışına sığınmak için gideceğim artık. Gâvur memleketlerine gidersem de oralarda yaşayamam. Kimse bize aç olduğumuzu, hasta olduğumuzu sormuyor. İki hastamız var; durumları iyi değil. Her gün ölüyoruz. Mezardakiler toprağın altındadır ama sağ kalanlar çürüdüler, delirdiler." dedi.

Lokman Açıkgöz'ün ağabeyi Nizam Açıkgöz ile yengesi Ümran Açıkgöz ise saldırıda hayatlarını kaybeden yakınlarını düşündükçe acılarının daha da büyüdüğünü belirterek saldırıyı gerçekleştiren PKK'yi telin etti.

Güneydoğu Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanı Seyithan Karadağ yapılan katliamın boyutuna işaret ederek, "Olayın olduğu gece buraya geldik. İnsanlık suçu işlenmişti. Burada herkesin canı yanıyor." diye belirtti.

Patlamanın olduğu gece yaşadıklarını anlatan AK Parti Çınar ilçe Başkanı Mehmet Ali Arzu ise şunları söyledi:

"İki sene önce bomba patlatıldığı zaman ilk yetişen ben oldum. Bina tamamen alev almıştı. Yetiştiğim anda itfaiye aradık. Bir an evvel gelip o ateşi söndürmesi için ama maalesef itfaiye yarım saat sonra ulaştı. Binanın arka cephesinden 6 kişiyi aldım ve kurtardım. Binanın içerisine girmek için itfaiye geldi ama ne maske ne merdiven ne de doğru düzgün ateşi söndürebilmek için bir hortumları vardı. Yaralıların birkaç tanesini kucağıma alarak onları polis arkadaşlara verdim."

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 13 Ocak Çarşamba gecesi yaklaşık 2 ton patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen ve aralarında çocuk ile kadınların da olduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 39 kişi de yaralanmıştı. (Emrah Deniz-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir