• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Şeyh Zekzeki`nin özgürlüğü için destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijerya rejimi tarafından cezaevinde tutulan ve ciddi sağlık problemleri yaşayan Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zekzeki'nin özgürlüğü için Nijerya İslami Hareketi ile Dayanışma Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Eminönü Meydanı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, açılış konuşmasını Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin gerçekleştirdi. Konuşmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından basın açıklamasını Platform adına Ekrem Ekşi okudu.

Ekşi, açıklamasında, Şeyh Zekzeki'nin hanımı ile birlikte hala hapiste ve ağır hasta olduğuna dikkat çekerek, yıllarca hapishanelerde kalan ve 6 oğlunu İslam davası için şehit veren bir İslam âlimi olduğunu aktardı.

Ekşi, "Tarihin kayıtlarına asrın kerbelalarından biri olarak geçen bu saldırını üzerinden iki yıl geçti. Şeyh İbrahim Zekzeki hanımı ile birlikte hala hapiste ve ağır hasta olduğu halde ne tedavisi yapılmakta ne de serbest bırakılmaktadır. Nijerya'dan gelen haberlerde, Şeyh İbrahim Zekzeki'nin bir gözünü kaybettiği, diğer gözünü de kaybetmek üzere olduğu, sağlık durumunun ise çok ağır olması itibarıyla her an hayatını kaybedebileceği belirtilmektedir." dedi.

Ümmet olarak zulme uğrayan kardeşlerinin yanında olduklarını ifade eden Ekşi, "Hz. Resulullah'ın buyurduğu gibi, Müslümanlar sevinçte ve tasada bir vücudun azaları gibidir, vücudun hangi azasında acı olursa diğer azalar da bunu hisseder." diye belirtti.

Şeyh Zekzeki'nin; ömrünü hakkın ve adaletin ikamesine adayan, daha önce de yıllarca hapishanelerde kalan ve 6 oğlunu İslam davası için şehit veren bir İslam âlimi olduğunu aktaran Ekşi, "Bir hareket lideri olmanın yanında, tüm benliği ve yüreği ile Kudüs sevdalısıdır. Zira altı oğlunun üçünü, Kudüs için düzenlenen bir yürüyüş sırasında kurban vermiştir." ifadelerini kullandı.

Nijerya İslami hareketi ve Zekzeki lehine ve siyonist işgal şebekesi ile Amerika aleyhine sloganlar atılan basın açıklaması, yapılan dua ile son buldu.

Hatırlanacağı üzere, 2015 yılının Aralık ayında Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zekzeki, vaaz verdiği esnada Nijerya rejimi ordusu tarafından baskın yapılmıştı. Baskın ve sonrasında rejim ordusu tarafından günlerce süren katliamlarda çok sayıda kişi katledilmişti. O günden bu yana Şeyh Zekzeki ve eşi cezaevinde tutuluyor. Ciddi sağlık sorunları yaşayan Şeyh Zekzeki'nin tedavisine izin verilmiyor. Şeyh Zekzeki'nin özgürlüğü için ülkede düzenlenen protestolar, bir haftayı geride bıraktı. (Nizamettin Aşkın - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir