• DOLAR 32.55
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2440.261
  • ...
Ne FETÖ`cü hainler, ne de bu katiller sürüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de partililere hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne FETÖ'cü hainler, ne de bu katiller sürüsünü üzerimize salanlar ellerindeki onca güce, sergiledikleri onca ikiyüzlülüğe rağmen hiçbir mesafe alamadılar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Elazığ kongresinin ardından Bingöl'e gelerek Düzağaç Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan Kongreye katılarak, partililere hitap etti. Konuşmasında Türkiye'ye saldıranların mesafe alamadığını söyleyen Erdoğan, Batı'nın ırkçılık ve faşizmine değindi.

Konuşmasına tüm Bingöllüleri selamlayarak başlayan Erdoğan, 2,5 senelik hasretin ardından Bingöllüleri görmeye geldiğini söyledi.

"Ne işin var Pensilvanya'da?"

Erdoğan, "Vatanımızı bölemeyecekler. Kim buna yeltenirse askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucularımızla millet olarak F-16 oluruz, helikopterlerle tank olur inlerine gireriz. Bu milletin huzurunu bozamayacaklar. Paralel devletmiş. Ne demek paralel devlet? Ahlaksızlar. Ne işin var Pensilvanya'da? Hadi gel buraya. Niye gelemiyorsun? Gelemezler ve arkalarına ABD'yi almışlar, kimisi de Batı'da bazı ülkeleri arkalarına almış, onlara sığınarak kaçıyorlar. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız ve bu milleti bölemeyeceksiniz. Bunlar ümmeti parçalamaya çalıştılar. İnşallah bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Bizim sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'miz var. Başka asla. Öyleyse bizler birbirimizi sadece Allah için seveceğiz. Para pul için değil makam için değil, aşiret, kavim, kabile için değil. Herkes kabilesiyle, kavmiyle övünebilir ama bir kavmin bir kavme üstünlüğü yok. Üstünlük sadece takva ile mümkündür. Kim Allah'a daha yakın ise o daha üstündür." dedi.

"2,5 sene sonra tekrar vefa, dayanışma ve muhabbettin şehri Bingöl'ü ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Bingöl'de hem hasret gidermek hem de Bingöllülere bizzat teşekkür etmek için bulunuyoruz. Öncelikle 16 Nisan halk oylamasında yüzde 73 gibi, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' diyen Bingöllülere gönülden teşekkür ediyorum."

Bingöl'ün 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında takdire şayan bir tavır sergilediğini ifade eden Erdoğan, "O meşum gece boyunca Bingöl halkı ellerinde bayrakları, dillerinde dualarıyla kadını erkeği, genci yaşlısıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu. 'Darbeye hayır, direnişe devam.' diyerek hain FETÖ'cülere meydanı dar eden her bir Bingöllüye teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Onca güce, sergiledikleri onca ikiyüzlülüğe rağmen hiçbir mesafe alamadılar"

Konuşmasında Türkiye'ye yönelik saldırılara değinen Erdoğan, "Başarılı olamıyorlar, olamayacaklar. Onca çabalarına, onları her türlü imkâna boğan, arkalarındaki güçlere rağmen vatan toprağının tek bir taşını dahi bizden koparamıyorlar. Ne FETÖ'cü hainler, ne de bu katiller sürüsünü üzerimize salanlar ellerindeki onca güce, sergiledikleri onca ikiyüzlülüğe rağmen hiçbir mesafe alamadılar. O gece tarihin en büyük ihanetini sergileyen FETÖ'cü alçaklar, tanklarına, topraklarına, ölüm kusan silahlarına rağmen bu milleti ürkütemediler, sindiremediler, korkutamadılar." ifadelerini kullandı.

"Filistin'den Arakan'a Yemen'den Afganistan'a kadar tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkıyoruz"

Erdoğan, şunları söyledi: "Sizlerden aldığımız güçle zalimler karşısında dik duruyor, Filistin'den Arakan'a Yemen'den Afganistan'a kadar tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkıyoruz. Kudüs'te sahip çıktık. BM Genel Kurulunda ne oldu. Dünya bizim yanımızda yer aldı. Son Kudüs meselesinde mukaddes beldelerimizi korumak barış ve istikrarı temin etmek için gerekirse dünyayı ayağa kaldırırız dedik ve tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bugün artık uluslararası ilişkilerde herkes şu gerçeği kabul ediyor; ekonomide, diplomaside ve savunma sanayisinde yükselen bir Türkiye gerçeği var. Bugün güçlü demokrasisi ile bölgesine ilham olan din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumlara kucak açan güçlü bir ülke var. Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine oyun kuran tuzak bozan bir Türkiye gerçeği var. Geldiğimiz nokta itibariye Türkiye'nin olurunun alınmadığı, Türkiye'nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı yoktur."

"Batı dünyasının ırkçılık ve faşizme yuvarlandığı bir dönemi yaşıyoruz"

Batı dünyasının ırkçılık ve faşizme yuvarlandığı bir dönemde olduğunu anlatan Erdoğan, "Bize her fırsatta kibirli bir şekilde demokrasi dersi verenlerin, göçmelere, yabancılara, dili-inancı farklı olanlara nasıl davrandıklarını, onları nasıl aşağıladıklarını hep beraber görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen kongreye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Mehdi Eker, Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz ve bazı bölge milletvekilleri ve partililer katıldı. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir