• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünyanın en küçük cep telefonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Dünyanın en küçük cep telefonu TİNY T1`i tanıtan firma, başparmağınızdan daha küçük bir cihaz üretmeyi başarmış.

0,49 inç boyutunda minicik bir oled ekrana sahip olan cihaz 64×32 piksel çözünürlük sunuyor. 200 mAh`lik bir pille gelen cihaza yaklaşık 300 telefon numarası sığabiliyor.

Aynı zamanda 50 SMS`i de saklayabiliyor. Yani sadece 13 gram ağırlığındaki bu telefonu gerçekten kullanabiliyorsunuz. Hatta bu telefonla mesaj dahi yazabiliyorsunuz. Tabii minicik tuşlarıyla yazabilirseniz. Zira avucunuzda kaybolacak boyutlardaki cihazı tutmak o kadar kolay değil.

Daha çok “ikinci telefon” konumda kullanılabilecek olan cihaz, yanınıza telefon alamayacağınız durumlar için üretilmiş. Tanıtımında koşuya çıkarken, spora giderken ya da pahalı telefonunuzu kaybetmek istemediğiniz bir programa giderken yanınızda götürebileceğiniz bir model olarak tanıtılıyor.

Tabii cihazla konuşma yaparken cihazı düşürmeden tutmak boyutlarından dolayı bir parça zor. 46,7 mm boyundaki mini telefon 2G destekliyor. Şarjının ise bekleme modunda 3 gün sürdüğü kaydediliyor. TİNY T1, bir e-ticaret sitesi üzerinden 30 sterlinden başlayan fiyatlarla satılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir