• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
 "Batman'da dronlarla uyuşturucu operasyonları yapılıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, TP Kristal Park tesislerinde kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada uyuşturucuya yönelik yaptıkları mücadeleye dikkat çeken Vali Deniz, "Bir taraftan terörle mücadele ederken, bir taraftan adli suçlarla, hırsızlıkla, uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. İlk geldiğim günden beri 'kesinlikle uyuşturucunun kökünü kazıyacağız' dedim. Bu konuda ciddi mesafeler aldığımızı görüyorsunuz. Tam bitmedi ama bitecek. Gece-gündüz demeden onların tepelerine iniyoruz." dedi.

"Terör örgütü uyuşturucuyla gençleri zehirliyor"

Özellikle geceleri dronlarla uyuşturucu operasyonlarının yapıldığını vurgulayan Deniz, "Gece-gündüz dronlu özel ekiplerimiz var, o şekilde operasyonlarımız yapılmaktadır. Bu görüntüleri yakında paylaşacağız. Belki Türkiye'deki örnek durumlardan bir tanesidir. Onlara nefes aldırmayacağız. Asla ve asla şu mahalle, bu mahalle diye bir ayrım yok. Geçmişte, terörle mücadele edildiği için belki polislerin bile zor girebildiği mahalleler. Terör örgütü uyuşturucuyla hem gençleri zehirliyor, hem de para kaynağı yapıyor. Bir taraftan da başka propagandalar yapmaya başlamış. Bizim için silahlı terör örgütleri; PKK, FETÖ, DEAŞ neyse, uyuşturucu da  aynı derecede, belki de daha fazla tehlikelidir. 3 gün önce yarım ton esrar ele geçirdik. Bu işin kökünü hep beraber kazıyacağız." diye konuştu.

"Organize Sanayi Bölgesindeki yer tahsisini bitirme aşamasına geldik"

Kentte en önemli sorunlardan bir tanesinin de işsizlik olduğuna dikkat çeken Deniz, "Organize Sanayi Bölgesindeki yer tahsisini bitirme aşamasına geldik. Yatırımcılarımız bekliyor. Bu yer sorununu bitirdiğimiz zaman ilimizde bir rahatlama olacak. Bütün çabamız bir an önce oradaki problemi çözmektir. 3-5 parselde hâlâ sıkıntımız var. Onu da yakın bir zamanda çözeceğiz. Bunun için mahkemelerimizle yakın bir görüşme halindeyiz. Orada yeni fabrikaların açılıyor olması bizleri inşallah daha güzel yerlere götürecek diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Batman Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tekstil başkenti olacak"

Açıklamanın devamında Deniz, şunları söyledi: "Allah izin verirse yarınlarımız bugünlerimizden daha iyi olacak. Dün 4-5 yatırımcıyla konuştum. Batman'a yönelik müthiş bir talep var. Özellikle tekstil alanında... Yakın bir zamanda Batman, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun tekstil başkenti olacak."

Güney Çevreyolunda yapılması planlanan 500 yataklı yeni devlet hastanesiyle ilgili de konuşan Deniz, hastanenin temelini bu yıl atmayı düşündüklerini belirtti.

Batman'da yapılması planlanan ancak inşaatına aylardır ara verilen 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanenin ihalesinin yapılacağını sözlerine ekleyen Deniz, bu hastanelerin yapılmasıyla ilde sağlıkta bir rahatlamanın olacağını kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir