• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanlar Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Sudan gezisinde Devlet Başkanı el-Beşir tarafından hediye edilen 2 dişi ve 2 erkek aslan, dünyanın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü, Türkiye'nin de en büyüğü olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde düzenlenen programla tanıtıldı. Aslanlar tanıtımın ardından yeni yuvalarına yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan ziyaretinde kendisine hediye edilen 4 aslanı Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderdi. Erdoğan, 3 gün süren ziyaretinde kendisine hediye edilen bu 4 aslanı torununa hediye etmek istedi. Ancak damadı Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "tehlikeli" olabileceğini belirterek aslanları kabul etmemesi üzerine yavru aslanları torunlarına hediye etmekten vazgeçen Erdoğan, aslanları Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderdi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 4 yavru aslan için düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, aslanların isimlerini bildirdiğini, dişi aslanların isimlerinin Nil ve Sultan, erkeklerin isimlerinin ise Sudan ve Sevakin olarak belirlediğini bildirdi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 400 türden 10 bin hayvan bulunuyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 400 türden 10 bin hayvanın olduğunu bildiren Şahin, "Türkiye'de bir numara, Avrupa'da üçüncü, dünyada da dördüncü sıradayız. Yaklaşık 1,5 milyon metrekare yeşil alan içerisinde 10 bin hayvanımızın yaklaşık 400 türümüzün birlikte yaşadığı hijyen, doğurganlık, sağlık ve huzur bakımından en önemli kriterleri yakalamış olan çok güzel bir mekanın içerisindeyiz. Bu kuşlar, böcekler bize emanet. Bize düşen ise ekosistemi bozmadan bütün canlılara iyi bakmak." dedi.

Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin isimleri verildi

Sudan Cumhurbaşkanının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiği bu aslanları Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne göndermeyi uygun bulduğunu belirten Şahin, "Biz de onun emanetlerine sahip çıkmak için yoğun bir şekilde çalıştık. Önce arkadaşlarımız Sudan'a gittiler. Aslanları kargo uçağıyla direkt olarak Gaziantep'e getirdiler. İki gün önce de aslanlar buraya ulaştı. Onların bakımlarını yaptık ve rahatlattık. Bugün de aslanlarımızın lansmanı için buradayız. Biz onları 'Reisin aslanları' olarak tanımlıyoruz. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızla dün yaptığımız görüşmede isimlerini bildirdi. Dişi aslanların isimleri Nil ve Sultan, erkeklerin isimleri ise Sudan ve Sevakin. Orada çok önemli bir adamız var. O adamızın ismini verdik." ifadelerini kullandı.

Aslanların kendilerine emanet olduğunu belirten Şahin, bütün Türkiye'yi yılda 3,5 milyon ziyaretçisi olan hayvanat bahçesindeki aslanları görmeye davet ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızı torunlarıyla kendisine emanet edilen hediyesine nasıl güzel baktığımızı görmek için buraya davet ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da bir dizi programa katılmak üzere Gaziantep'e geldiklerini ve böyle bir programa da denk geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Gaziantep'e getirilen aslanların, Sudan ve Türkiye arasındaki kardeşliğin ve güçlü iletişimin simgesi olacağını belirten Karaaslan, "Umarım buradaki tüm diğer hayvanlar gibi onlar da sağlıklı, mutlu, öz güvenli, insanlarla barışık bir ortamda yaşayacaklar. Biz doğadaki her canlıyı, rabbimin yarattığı her mahlûkatı emanet olarak gören bir anlayışın bugünkü temsilcileriyiz. Bu anlamda da bugün burada gördüğüm tablodan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnsanın insanla kurduğu ilişki önemli ama insanın doğayla ve tüm yaratılmışlarla kurduğu ilişki en az onun kadar önemli ve değerli." şeklinde konuştu.

Aslanların gücün temsilcisi olduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de Sudan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanların da sevgi ve güç ifadesi olduğunu belirtti.

Koçer, aslanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilmesinin zamanlamasının çok önemli olduğuna işaret ederek, "Özellikle Kudüs mevzusuyla ilgili haftada BM'de yapılan oylama sonucu elde edilen, hemen ertesinde böyle bir hediyenin de verilmiş olması da ayrıca anlamlıydı. Bu ülkemizin gücünü gösteren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünün simgesi diye düşünüyorum. Sudan'dan verilen bu dostluk ifadesi olan bu aslanların Gaziantep'te bulunmasından da memnunuz. Bizim için önemli ve anlamlı bir emanet. Sudan'daki kardeşlerimize de selamlarımızı iletiyoruz. Bu kardeşliğimizin ilelebet daim olmasını diliyoruz." diye belirtti.

Girişleri gün boyu ücretsiz olacak

Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan yavru aslanların, alışma süresi boyuncu diğer aslanlardan ayrı tutulacağı belirtilirken, gün boyu girişlerin ücretsiz olduğu hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilerin aslanları görebilme imkânı sağlanacağı bildirildi.

Öte yandan, aslanları görmek için aileleriyle birlikte hayvanat bahçesine gelen çocuk ziyaretçiler ise aslanları görme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını söylediler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir