• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin`i başlarına yıkarız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan Afrin'e yönelik operasyonun düzenleneceği sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Türkiye'nin terörle mücadele tarihi aynı zamanda siyasi, ekonomik ve bu bağımsızlık mücadelesinin de tarihi olmuştur. Nerede bir kargaşa varsa orada birtakım güçlerin çıkarı, tezgahı vardır."

Afrin'e yönelik yapılacak operasyonun sinyalini veren Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridorunu tam ortasından bıçak keser gibi attık. Bir gece ansızın vurduk. İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazsa orayı da başlarına yıkacağız. Münbiç'te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

IŞİD'e yönelik operasyonlara değinen Erdoğan, "Dün Cerablus'tan El Bab'a kadar 3 bin DEAŞ'lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha imha ederiz. Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar dönüp kendilerine bir baksınlar. Bu devletin tek bir çakıl taşını, milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir