• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fedakâr müdür görev yaptığı okulu yeniledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'e bağlı Eyüpnebi Mahallesinde bulunan ilkokulunun okul müdürü ve bazı öğretmenleri gösterdiği fedakârlıkla okul baştan sona onarıldı.

Eyüpnebi İlkokulu Müdürü Kamil Yıldırım, okula ilk atandığında okulun birçok eksiğinin olduğunu söyleyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle okuldaki eksiklikleri peyderpey giderdiklerini belirtti.     

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 6 derslikli Eyüp Nebi İlkokulundaki çocukların daha güzel şartlarda ders alması için bazı öğretmenlerle okulu onardıklarını ifade eden Yıldırım,  kendi imkânlarıyla aldıkları boya ve malzemelerle mesaiden sonra ve hafta sonları çalışarak okulun gerekli tadilatını yaptıklarını söyledi.  

Okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım "02.10.2017 tarihinde Eyüp Nebi İlkokuluna atandım. Öğrencilerimizin rahat eğitim görebilmeleri için ikili öğretim yapılan okulumuzu İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün desteğiyle başka okuldan derslik alarak tekli eğitime dönüştürdük. Yeni dersliklerde tahta, sıra, masa eksikliğimizi diğer okulların kullanmadıkları malzemeleri alarak kullanılır hale getirdik. Okulumuzun iç ve dış boyasını öğretmenlerimizle beraber yaptık. Okulumuzda kız ve erkek öğrenciler ile erkek ve bayan öğretmenlerde aynı tuvaleti kullanıyordu. Şimdi ise 3 erkek 3 bayan öğrenci ve bir bayan özürlü bir de erkek özürlü tuvaleti kendi imkânlarımızla inşa ediyoruz." dedi.

Yıldırım, "Kirlenmiş, temizliğe uygun olmayan okul zeminini silim makinesiyle temizliğe uygun hale getirip beyazlattık. Belediyeden aldığımız çöp kovalarını kendimiz monte edip kullanılmayanları onardık. İçme suyu için uygun olmayan su depomuzu yeniledik. Okul içindeki kayaları iş makineleriyle temizlenip öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanmasına uygun hale getirdik. Beyaz bayrağı olmayan okulumuz beyaz bayrağı da aldık." ifadelerini kullandı. (Sabri Acet-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir