• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Uyarılar peş peşe geliyor! Meteoroloji saat verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun birçok yerinde sağanak yağış ve kar yağışı gözlemleniyor. Sıcaklıkların hissedilir derecede düşmesi beraberinde yağışları da getirdi.

Özellikle bu gece ilerleyen saatlerde batı kesimlerinden başlayarak tüm yurdu etkisi altına alacak olan soğuk hava ve yağışlar pazar gününden itibaren yerini kar yağışına bırakacak.

Özellikle İstanbul'da yaşayan vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında "İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusu. Uzmanların yapmış olduğu değerlendirmelere göre pazar günü sıcaklığın sıfır derecelerin altına kadar düşeceği İstanbul'da kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Daha şiddetli yağışların ise 15 tatil (yarıyıl) tatiline girildiği zaman olacağı tahmininde bulunuldu. İşte il il bölge bölge hava durumu raporu.

Meteoroloji'den son dakika hava durumu bilgileri gelmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında hissedilir derecede düşmesi beraberinde yağışları getirdi. Yapılan son tahminlere göre hafta sonu yurt genelinde yağmur ve karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı hafta sonundan itibaren batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde hissedilir derecede azalacak.

Yurt genelinin bugün parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ön görülüyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda sabah ve gece saatlerinde pus ve sis bekleniyor.

Yurt genelinin cumartesi günü parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Karadeniz Bölgesi'nin yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kırklareliçevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Muğla çevreleri ile Aydın'ın kıyı, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinin pazar günü çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Çanakkale hariç), Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Antalya ve Isparta çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği ön görülüyor.

Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİ PAZARTESİ GÜNÜ PARÇALI VE ÇOK BULUTLU

Pazartesi günü yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın ve İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur şeklinde olması ön görülüyor.

Ülkenin doğu kesimleri ile Kıyı Ege'nin salı günü çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yurdun batı kesimlerinin çarşamba günü parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Ülke genelinin perşembe günü parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yağış alan kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ön görülüyor.

BÖLGELERİMİZDE İL İL HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BILECIK °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

EDIRNE °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu

ISTANBUL °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELI °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sğanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DENIZLI °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANISA °C, 11°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

ADANA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu bu sabah saatlerinde kuzey ilçeleri sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 16°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MERSIN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneyinde hafif olamka üzere genellikle yağmur, Yozgat ve Sivas çeverelerinde karla karışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

ESKISEHIR °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

KIRSEHIR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı hafif yağmurlu

KONYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı hafif yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

DÜZCE °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BAYBURT °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı

SAMSUN °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu bugün (Cuma) akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

TOKAT °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) kuzeybatısı ile zamanla kuzeyinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 0°C

parçalı ve çok bulutlu yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

IGDIR °C, 8°C

parçalı ve çok bulutlu yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

MALATYA °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinin yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 11°C

Parçalı bulutlu

GAZIANTEP °C, 10°C

Parçalı bulutlu

SANLIURFA °C, 12°C

Parçalı bulutlu

SIIRT °C, 10°C

Parçalı bulutlu

Bu haberler de ilginizi çekebilir