• DOLAR 32.521
  • EURO 34.614
  • ALTIN 2497.415
  • ...
Van Umut Kervanı bir yıllık faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Umut Kervanı, 2017 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. Umut Kervanı buna göre, 2017 yılı içerisinde 2 bin 286 aileye toplamda 205 bin 567 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptı.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yıldırım, Rahmet Eli Gıda Bankası olarak başladıkları ardından Umut Kervanı adıyla devam ettikleri yardımlarda bereketli bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Yıldırım, "Sosyal yardımlaşmayı esas alan, muhtacın namerde muhtaç olmaması adına gayret gösterip, toplumun kanayan yarası olan fakirlikle etkin bir mücadele sonucu ortaya çıkan derneğimiz elhamdülillah kendisine vazife bildiği bu yardım seferberliğini İslami ve insani bir şuurla çalışarak devam ettirmektedir." dedi.

2017'de yapılan yardımlar

Yıldırım, 2017 yılında yapmış oldukları yardımları şöyle paylaştı: "Umut Kervanı ayni ve nakdi yaptığı yardımlar 2 bin 286 aileye toplamda 205 bin 567 TL değerinde çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu yardımlar gıda, giyim, temizlik malzemeleri, kurban eti ve çeşitli ev eşyası yardımları olmaktadır. Bin 284 aileye 95 bin 80 TL değeninde gıda yardımı, 171 aileye 31 bin 200 TL değerinde giyim, 203 aileye 48 bin 785 TL değerinde nakdi para yardımında, 484 aileye 26 bin 965 TL değerinde kırmızı et, bir ailemize beyaz eşya, bununla beraber 48 öğrencimize bin 940 TL değerinde kırtasiye ürünü, 95 aileye 997 TL değerinde temizlik malzemesi, yıl içeresinde Kurban ve Ramazan bayramlarında toplu yardım çalışmalarımız oldu. Ramazan ayında üye ve gönüllülerimizle beraber yardım kolilerimizi hazırladık ve 700 aileye gıda kolisi dağıttık ve yüz aileye nakdi para yardımında bulunduk. 500 aileye iftar programı düzenledik. Kurban bayramında ise yine üye ve gönüllülerimiz ile toplu kurban kesimi yaptık. Hamd olsun güzel bir çalışma oldu 45 küçükbaş ve 11 adet büyük baş hayvan kesimi gerçekleştirdik. Toplamda 558 aileye bir buçuk kiloluk kırmızı et dağıtımında bulunduk. Arakanlı mazlum kardeşlerimize orda kesilmek üzere biz 28 kurban kefaleti gönderdik. Orda kesimleri gerçekleştirildi. Çeşitli yardımlarımız oldu, yakın bir zamanda İran da deprem oldu, deprem bölgesine biz Van olarak, hayırsever aracılığıyla bir TIR dolusu gıda ve battaniye malzemesi gönderdik. Oradaki depremzede ve mağdurlara dağıtılmak üzere buna bir aracı olduk. Bununla birlikte dönemsel çalışmalarımız oluyor. Kırtasiye döneminde kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Yıl içerisinde yaptığımız faaliyetler bunlardır. İnşallah 2018'in de böyle yardım dolu geçmesini temenni ediyorum."

"Hayırseverlerimizden bu gibi kuruluşlara hayırlı desteklerini sürdürmelerini istiyoruz"

Bu gibi yardım kurumlarının resmi bir geliri olmayan kurumlar ve tamamen hayırseverlerin desteği ayakta duran kurumlar olduğunu söyleyen Yıldırım, "Allah-u Teâlâ ayetinde, 'Ey iman edenler! Hiçbir alışverişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkâr edenler ise zalimlerin ta kendileridir.' diye buyurur. Bizler de bu ayeti kerime gereğince hayırseverlerimizden, üye ve gönüllülerimizden destek bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir