• DOLAR 32.51
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2490.348
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye`de Emek Göçü Yönetiminin Desteklenmesi Projesi kapsamında  ‘Yabancı ve Suriyeli İstidamı Konusunda Kamu-Özel Sektör İstişare Toplantısı` Bursa`da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Suriye`nin iç savaş nedeniyle zor bir dönem geçirdiğini söyledi. “Suriyeliler için empati yapmalıyız” diyen Ünsal, “Milyonlarca Suriyeli sevdiklerini ve memleketlerini terk etmek zorunda kaldılar. Bu çok zor bir durum. Türkiye`ye sığınan Suriyelilere devletimiz ve milletimiz kucak açtı. Dünyaya örnek olduk” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ ENSARLIK GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTI”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, “İnsani yardımlarla Suriyeli kardeşlerimizin yanında olan ülkemiz ensarlık görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam ediyor” dedi. İlker Duran, BTSO olarak Suriyelilere yönelik yardım organizasyonları ve ücretsiz meslek edindirme kursları düzenlediklerini dile getirdi. Duran, “Kayıt dışı istihdamı azaltmak adına gerçekleştirdiğimiz ‘Gelecek İçin Kayda Değer` Projemizle Suriyelilere de destek olduk. Sürecin daha doğru ve etkin şekilde ilerlemesine katkı sunan bu toplantının Suriyeli kardeşlerimiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SURİYELİLERİN MESLEK PROFİLLERİ ÇIKARTILIYOR

Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Bakanlık olarak Suriyelilerin mesleki profillerini çıkardıklarını belirterek, “Kısa, orta ve uzun vadeli politika ve eylem planlarımızı yaptık. Mümkün olduğunca herkese ulaşmamız lazım. Birçok sektörde bu verileri ortaya koyacağız. Bu araştırmanın sonuçlarına göre sertifikalı olanların sertifikalarının geçerliliğini sağlayarak akredite edeceğiz” ifadelerini kullandı.