• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş`tan vahdet çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıda konuşan Erbaş, İslam medeniyetinin asırlarca farklı dil, ırk ve kültürlere sahip toplulukların bir arada barış içerisinde yaşamasını sağladığını ifade etti.

Erbaş "Farklı ülkelerden, farklı ırklardan olmamız bizim zenginliğimizdir bizi hiçbir zaman ayrıştırmaz. 'Müminler ancak kardeştir' ayeti her zaman inancımızı ön plana çıkararak bir arada olmamızı gerektirir."dedi.

Abbasiler, Endülüs Emevileri, Selçuklular ve Osmanlılar başta olmak üzere birçok büyük İslam devletinin bünyesindeki toplumların barış içinde yaşadığını vurgulayan Erbaş, zamanla İslam toplumunun içine etnik köken ayrılık tohumu atıldığını ve İslam toplumunun parçalandığına işaret etti. Erbaş, şunları kaydetti:

“Bundan yüz yıl önce İslam milletinin tek bir çatı altında toplandığını biliyoruz. Ancak yapılan birtakım planlarla Müslümanların bir takım etnik gruplara ayrılarak küçük küçük ülkeler haline getirildiğini ve bir devletten 40 devlet çıkarıldığını, arka plandaki oyunları ve planları da hepimiz biliyoruz. Hepimiz bunun farkında olmalıyız. Devlet parçalanırsa gücün nasıl parçalandığını ve küçük küçük devletlerle sömürü düzeninin nasıl kurulduğunu tarihi süreç içerisinde gördük.”

Erbaş, geçmişte Müslümanların birbirine karşı etnik köken üzerinden kışkırtıldığını dile getirerek, şu anda ise terör örgütleri üzerinden bir tür mezhepçilikle İslam dünyasında bir kaos ortamı oluşturulduğunun altını çizdi.

Müslümanlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Erbaş, “Bu tür terör faaliyetlerine hiçbir zaman prim vermemeliyiz.” dedi. 

Mezhebi farklılıkların zenginlik olduğunu ancak mezhepçiliğin yanlış olduğuna işaret eden Erbaş "Farklı dinler farklı inançlar dünyanın bir gerçeğidir ancak bu farklılığı ayrımcılığın bir vasıtası olarak kullanmak insanlık için tehlikelidir.” diye konuştu.

İslam`ın ana mesajının barışa çağrı olduğunu ifade eden Erbaş, Kur`an-ı Kerim ve Hz. Peygamber`in sünnetinde Müslümanların birlik ve beraberliğe çağrıldığını anımsattı.

"Çarpık bir şekilde üretilmiş İslam imajı"

Erbaş, İslam`ın barış dini olduğunu ve bunun her ortamda vurgulanması gerektiğinin altını çizerek, "İslam dünyaya barışı getirmeyi vadetmiş bir din iken, şu anda İslam dünyasında yaşananlara dikkatinizi çekmek istiyorum. Ortadoğu coğrafyasında medya üzerinden İslam ve Müslümanlar hakkında çarpık bir şekilde üretilmiş İslam imajı ne yazık ki İslam diye tanıtılmakta. Barış dini İslam terör ile birlikte anılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Erbaş, kötü imajı ortadan kaldırmak ve İslam hakikatini göstermek için Amerikalı Müslümanlara büyük bir sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “Dünya beşten büyüktür” ifadesini hatırlatan Erbaş, Türkiye`nin zulme uğramış Müslümanların ve tüm mazlum insanların acılarını paylaştığını ve onların sesi olduğunu dile getirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir