• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Sabah namazında eller yağmur duası için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat İlçe Müftülüğü ile Midyat Sivil Toplum Kuruluşu Platformu tarafından organize edilen sabah namazı buluşmaları devam ediyor.

Her hafta farklı bir camide buluşan Midyatlılar, Hacı Kasım Altunkaya ve Seyyit Osman camilerinden sonra bu hafta Hz. Nebi (BİPA) Camii'nde bir araya geldiler.

Cemaatle kılınan sabah namazı sonrası vaaz veren Midyat Müftüsü M. Şafi Bilik, Müslümanların gününüzde düştükleri durumun ana sebebinin, dünyaya meylin artmasından kaynaklandığını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkisi devam eden kuraklığa değinen Bilik, kuraklıktan hayvanların da olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.

Bu tür durumlarda Allah'ın, kullarından tövbe, istiğfar ve dua beklediğini dile getiren Bilik'in konuşmasının ardından cami cemaati, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 46 yılın en kurak günlerinin yaşanması, kış olmasına rağmen yeterince yağmur yağmaması nedeniyle hep birlikte dua ettiler.

Dua ve namazın ardından cami cemaatine çorba ikramında bulunuldu. Sabah namazı buluşmalarının gelecek cuma günü Cevat Paşa Camii'nde olacağı belirtildi. (Süleyman Tunç - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir