• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Çocuk hastanesine oyun parkı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te çocukların doktor korkusunu önlemek amacıyla çocuk hastanesinin içerisine oyun parkı kuruldu. Hastaneye kurulan parkta salıncak ve kaydıraktan oyun parkurlarına kadar birçok oyun aleti bulunuyor.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde kurulan oyun parkı, hastaneye tedavi için gelen çocukların yüzünü güldürüyor.

Hasta çocukların moral ve motivasyonunu yükseltmek, çocuklarda var olan doktor korkusunu yenmek amacıyla hastanenin geniş bir alanına oyun parkı kuruldu. Parkta salıncaktan kaydırak ve oyun parkurlarına kadar birçok oyun aleti bulunuyor.

Hastanede çocuk hastalarının yoğun olarak geldiği çarşamba günü, "Tatlı Çarşamba" olarak ilan edildi.

Bu günde hastaneye gelen çocuklar, palyaço ve Nasreddin Hoca karakterleriyle oyun oynama fırsatı buluyor. Doktor korkusu nedeniyle daha önceden hastaneye gelmek istemeyen çocuklar, park ve etkinliklerle hastanede hem oyun oynuyor hem de tedavi görüyor.

Hasta olan anneleri ile gelen çocukların da faydalandığı park ve etkinliklerle ailelerin de çocuklarını hastaneye götürmesi girişiminin kolaylaşması hedefleniyor.

Hem aileler hem de çocuklar uygulamadan duydukları memnuniyetini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir