• DOLAR 32.564
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.165
  • ...
"Birilerinin hayatının kurtulmasına vesile olmak güzel bir duygu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da Devlet Su İşleri (DSİ) 20'nci Bölge Müdürlüğü binasında Kızılay tarafından kurulan standa gelenler, gerekli işlemlerin ardından kan bağışında bulunuyorlar.

Şehrin farklı yerlerindeki kan merkezlerinde birçok vatandaşın kan bağışında bulunduğunu belirten Kızılay görevlileri, kan bağışının çok önemli bir iş olduğunu belirttiler.

18-65 yaş aralığındaki her sağlıklı bireyin kan vermesi gerektiğini anlatan görevliler, "Kan vermek ileride meydana gelme ihtimali olan kalp krizi riskini azaltıyor. Kan veren vatandaşlar hem sağlık taramasından geçiyor hem de kan vererek birilerine yardımcı olmanın manevi lezzetini yaşıyorlar. Bazı vatandaşlar kendilerinin sağlıklı oldukları düşüncesiyle buraya geliyor. Kanları incelendikten sonra bazı rahatsızlıklarının oldukları ortaya çıkıyor. Bu durumda kendilerini sağlık merkezlerine yönlendirerek yardımcı olmaya çalışıyoruz." dediler.

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Ramazan Görmez, kan vererek birilerinin hayatının kurtulmasına vesile olmanın güzel bir duydu olduğunu ve bunun mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Her sağlıklı insanın kan vermesini tavsiye eden Görmez, "Kan vermek güzel bir şeydir. Manevi olarak da güzel duygular yaşıyoruz. Kan verdikten sonra size gelen mesajda 'Bir hayat kurtardınız, adınıza bir ağaç dikildi.' denildikten sonra insan daha da mutlu oluyor. Kan vererek bir nevi sağlık taramasından da geçiyorsunuz. Kendi sağlık değerlerinizi öğrenebiliyorsunuz. Bundan dolayı bütün vatandaşları kan vermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir