• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
"Burnumuzun dibinde terör koridoru inşa çalışmasına karşı sabrımız azalıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 43'üncüsü düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda, Türkiye'nin 14 ilinden gelen mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.

PKK'ye karşı verilen mücadelenin, ülkede tek bir "terörist" kalmayıncaya kadar devam edeceğini, aynı mücadelenin FETÖ için de geçerli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde FETÖ'ye ait bir mekânda tuvaletten açılan gizli bölmenin ortaya çıkarılmasına işaret ederek, "Bir tuvaletin arkasında bir bölme yapmışlar, o bölmede özel görüşmelerini yapıyorlar, her numara var bunlarda. Zaten bunların ağası da, örgütün başı da nerede? Pensilvanya'da. Onun arkasında kim var? Onun arkasındaki bölmede de Amerika var." dedi.

ABD'nin Türkiye'den istediği "teröristlerin" verilmesine rağmen, Türkiye'nin istediği "teröristleri" ABD'nin vermediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Kusura bakma, sen bunu vermiyorsan, ha bundan sonra sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman, bu fakir bu görevde olduğu sürece, o teröristi alamazsın. Böyle stratejik ortaklık olmaz. Bir taraftan 'stratejik ortağız' diyeceksin, Suriye'nin kuzeyinde 4 bini aşkın tırla orada silahlandırma yapacaksın; Kime? PYD'de. Kime? YPG'ye. Bunlar PKK'nın yan kuruluşları terör örgütü. Biz sana bunları anlatıyoruz, sen bizi dinlemiyorsun, onların başındakileri dinliyorsun. Senle biz nasıl stratejik ortağız, böyle ortaklık olur mu?"

"Sınırlarımız yakınında terör koridoru inşa edilmeye çalışılması karşısında sabrımız azalıyor"

Hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden FETÖ'nün tüm mensuplarını adaletin önüne çıkardıklarını ve mahkemelerin yavaş yavaş sonuçlanmaya başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'cü alçaklar masumla suçluyu birbirine karıştırarak, yürütülen operasyonların, yapılan yargılamaların itibarını sarsmak için akla hayale gelmeyecek yollara başvurdular, başvuruyorlar." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kuyumcu hassasiyetiyle suçluyu masumdan ayıracaklarını, masumlarının haklarını iade etmek, suçluları hak ettikleri cezalara çarptırmak suretiyle bu mücadeleyi mutlaka başarıyla sonuçlandıracaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim bu hassasiyetlerimiz ortadayken birilerinin ısrarla burnumuzun dibinde bir terör koridoru inşa etmeye çalışması karşısında sabrımız direkt azalıyor. Bunca zaman beklemiş olmamızın sebebi, bu meseleyi suhuletle, diplomasiyle, karşılıklı anlayışla çözme konusundaki ümidimizi koruyor olmamızdı. Ancak geldiğimiz noktada bu yolların giderek daha çok kapandığını, geriye tek bir çarenin kaldığını görüyoruz. Suriye'de ve Irak'ta yaşanan hadiselerin sayıları milyona varan masumun kanı dökülmesi pahasına kurulan düzenin amacı, her geçen gün daha net bir şekilde anlaşılıyor. Bize verilen sözlerin tutulmamasına, gözümüzün içine bakıla-bakıla yalan söylenmesine daha fazla tahammül etme zorunda değiliz. Fırat Kalkanı Harekâtıyla attığımız adımı, tüm sınırlarımız boyunca genişletecek güce, imkâna ve iradeye sahibiz, hiç endişe etmeyin." (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir